krig

Avviser påstand om at Ukraina bruker studenter som menneskelige skjold

Indias regjering avviser at Ukraina bruker indiske studenter som menneskelige skjold i byen Kharkiv, og takker i stedet Ukraina for hjelp med evakueringen.

Familie og venner av indiske studenter som studerer ved universitet i Kharkiv demonstrerer ved den russiske ambassaden i New Delhi. De krever at Russland avslutter invasjonen av Ukraina og at indiske studenter blir evakuert umiddelbart.

India har foreløpig ikke fordømt den russiske invasjonen av Ukraina og lot være å stemme for fordømmelsen i FNs hovedforsamling onsdag.

Ingen gisselsituasjon

Flere indiske studenter har vært sittet fast i byen Kharkiv, som de siste dagene har vært rammet av omfattende russiske angrep.

— Vi har merket oss at mange studenter forlot Kharkiv i går som følge av samarbeid med ukrainske myndigheter, heter det i en uttalelse fra Indias utenriksdepartement.

— Vi har ikke mottatt noen melding om en eneste gisselsituasjon når det gjelder studenter, sier en talsmann.

Digitalt Putin-møte

Uttalelsen kommer etter at Kreml hevdet at indiske studenter var tatt som gisler av ukrainske myndigheter, at de ble brukt som menneskelige skjold, og at Ukraina gjør alt for å hindre at de forlater landet.

Uttalelsen kom etter at Russlands president Vladimir Putin hadde hatt et digitalt møte med Indias statsminister Narendra Modi.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS