Studentvalg
Både ny rektor og veterinærstudenene skal tas i mot
— Vi skal vise at her på Ås er det miljø for alle og det er åpent for alle, sier nyvalgt studentleder ved NMBU, Ina Maria Finnerud
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Nylig kom resultatene for studentvalget ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Ina Maria Finnerud har fått studentenes tillit og er valgt til leder av Studenttingets Arbeidsutvalg. En rekke andre valg er også gjennomført, blant andre medlemmer til arbeidsutvalget og kvinnelig studentrepresentant til universitetsstyret.
«Først og fremst vil jeg si tusen takk for tilliten fra alle studentene på NMBU! Jeg er utrolig motivert, spesielt for å jobbe for økt fokus på arbeidslivsrelevans i høyere utdanning, studentaktiv forskning, og at Veterinærhøgskolen åpner ordentlig fra høsten. Derfor kan jeg med hånden på hjertet si jeg er utrolig stolt og beæret over å få jobbe med studentpolitikk det kommende året!» sier påtroppende studenttingsleder Ina Maria Finnerud i en pressemelding.
Den nyvalgte lederen tar over etter Tuva Todnem Lund, som skal lede Norsk studentorganisasjon i perioden som kommer.
Valgresultatene
Med seg i arbeidsutvalget får hun Vegard Sjaastad Hansen og Nisha Ja.
Tilde Birgitte Dalberg, som sitter i det avtroppende arbeidsutvalget ved NMBU, er valgt som kvinnelig representant i universitetsstyret. Astrid Randberg Lunde er valgt som vara.
Valget endte opp med en oppslutning på 17,43 prosent. Avtroppende leder Tuva Lund, påpeker i pressemeldingen at dette er en høyere oppslutning enn hos de fleste andre studentdemokratiene.
Store bevegelser på universitetet
Mange ting står på agendaen for den kommende tiden ved NMBU. Universitetet skal tilbake til normal drift når pandemien går mot slutten, veterinærhøgskolen skal flytte til Ås og universitetet skal gjennomføre et rektorskifte.
— Det er mange positive koronanyheter om dagen. Jeg ser frem til å ta studentene ut av pandemien som leder av arbeidsutvalget. Vi har ved NMBU det vi liker å kalle «norges beste studentmiljø», og jeg ser for meg full bodega, studentrevyer og mye glede. Jeg håper jeg kan være en leder som loser oss tilbake dit, sier Ina Maria Finnerud til Khrono.
Last ned Khrono-appen og få varsel om de viktigste nyhetene.
Last ned til iPhone - Last ned til Android
-
Curt Rice og veterinærstudentene
— Den nye rektoren er noe jeg kommer til å jobbe mye med. Integrere han på en god måte, ønske han velkommen til Ås og skape en god relasjon og et godt samarbeid med han, sier Finnerud.
Veterinærstudentenes flytting til NMBU campus Ås har blitt forsinket mange ganger.
— Hvordan vil du gjøre overgangen for studentene ved Veterinærhøgskolen så god som mulig?
— Det er tusenkronersspørsmålet, det var jo egentlig de tidligere lederne som skulle gjort det her. Flyttingen er det største som skjer til høsten og vi vil få til en stor åpningsseremoni og immatrikulering. Vi skal vise at her på Ås er det miljø for alle og det er åpent for alle.
— Vi har merket at studentene ved Veterinærhøgskolen har vært langt borte, spesielt i studentdemokratiet, og hatt en annen struktur. Vi vil først og fremst integrere dem i våre systemer. Dette blir et samarbeid mellom oss og det forrige arbeidsutvalget. Dette er en kjempestor oppgave, og den gjør vi best i fellesskap.
Vil legge et grunnlag for åpenhet
— SHoT-undersøkelsen viser urovekkende tall om studentenes psykiske helse, hva kan studenttinget, og du som leder, gjøre for å forbedre dette?
— Jeg fikk skikkelig hakeslepp. Det første jeg tenkte var «det her blir en stor del av arbeidet mitt framover». Jeg er veldig klar for å ta denne jobben her. Det er essensielt at det forrige arbeidsutvalget redda helsestasjonen (for ungdom og studenter i Ås red.anm.). Vi må fortsette å ha en dialog med Studentsamskipnaden i Ås og Ås kommune.
— Krisepakkene til studentene har blitt brukt effektivt av samskipnaden, en viktig jobb vi kan gjøre er å hjelpe de med markedsføring og vise at de er der for studentene, legger Finnerud til.
Studenttinget ved NMBU vedtok i april en resolusjon om et mangfoldig campus.
— Vi ønsker å få til en «mangfoldsuke» inspirert av Universitetet i Agder. Vi vil legge til rette for at det blir skapt gode arenaer der studenter kan møtes og snakke sammen. Vi vil legge et grunnlag for åpenhet på vårt campus.
Finnerud avslutter også med å si at bærekraft vil være en viktig del av arbeidet i tiden som kommer.
Nyeste artikler
Forslag til felles fuskeregler: Selvplagiat bør ikke straffes med utestenging
Tiltalt studentleder møtte ikke i retten, var i Afrika
Fremmedspråkene må styrkes, ikke kuttes
UiB-styret får kritikk fra Oslo: — Vanskelig å forstå
Er realfagskrisa avblåst, Oddmund?
Mest lest
Kom fra Somalia og ble taxisjåfør i Norge. Nå er han professor
Nå kommer Norges 11. universitet
Ansatte og studenter kan ha blitt utsatt for livsfarlig asbest på NTNU
Endret fra karakterer til bestått eller ikke bestått: Bestått tilsvarer E
Ansatte dekanens mann mens ansatte venter på å bli oppsagt. — Uelegant