ansettelse

Benjaminsen fortsetter som universitetsdirektør 

Nåværende universitetsdirektør Arne Benjaminsen fortsetter i rollen ved Universitetet i Oslo.

Universitetsdirektør Arne Benjaminsen har hatt jobben som universitetsdirektør siden 2019.
Publisert Oppdatert

Universitetet i Oslo (UiO) innledet styremøtet tirsdag med en lukket sak om ansettelse av ny universitetsdirektør. 

Fra før var det kjent at nåværende universitetsdirektør Arne Benjaminsen ønsket å fortsette i jobben. Åremålsperioden hans går ut i februar 2025. 

Det var tre kvinner som utfordret Benjaminsen. Cecilie Rochstad er leder for NRI Innkjøpssamarbeid, Magdalena Nowacka er driftssjef og HR-sjef i Clean-Start AS og Tonje Røiland tar master ved Universitetet i Stavanger. Hun er tidligere generalsekretær i Danseforbundet.

Disse nådde ikke opp, og Benjaminsen får fortsette også etter februar 2025. 

Fornøyd rektor

Rektor Svein Stølen er fornøyd med ansettelsen. 

— UiO er en kompleks kunnskapsorganisasjon, og rollen som universitetsdirektør krever omfattende erfaring med forvaltning og administrasjon. Det fikk vi med Arne Benjaminsen, som har vært en svært kompetent direktør. Vi er veldig glade for å kunne ansette ham i fast stilling, sier rektor og styreleder Svein Stølen i en pressemelding.

Stillingen som universitetsdirektør har hittil vært ansatt på åremål på seks år. Nå har universitetet gjort en endring, som gjør at Benjaminsen er fast ansatt. 

Uniforum har tidligere skrevet at UiO ikke skulle benytte hodejegere i jakten på ny universitetsdirektør.

Første jobb ved UiO

Benjaminsen er utdannet siviløkonom. Han hadde sin første jobb ved UiO, da han jobbet med budsjett ved Seksjon for virksomhets- og økonomistyring.

Han har senere vært ansatt som avdelingsdirektør i kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet, og var universitetsdirektør ved Universitetet i Tromsø fra 1. januar 2001 til 2004. Deretter gikk han tilbake til forvaltningen og embetsverket og tiltrådte som ekspedisjonssjef for den nye Forsknings- og innovasjonsavdelingen i Fiskeridepartementet. Der ble han konstituert departementsråd i 2011.

Senere ledet han Forsknings- og innovasjonsavdelingen i Nærings- og fiskeridepartementet, før han ble assisterende departementsråd i samme departement. Han begynte deretter i stillingen han har i dag i 2019.

Powered by Labrador CMS