Nå må BI-studenter ta eksamen med penn og papir. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

BI-studenter ber om penger tilbake etter eksamensrot

Eksamen. Nå ber BI-studenter i Oslo om refusjon av studieavgift etter at en hjemmeeksamen ble avlyst på grunn av trøbbel med eksamensløsningen. Nå må de ha eksamen med penn og papir.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En gruppe studentrepresentanter ved BI i Oslo har sendt en klage til handelshøyskolen, og ber om refusjon av studieavgiften på grunn av «kontraktsbrudd,» det skriver NRK.

I november skulle nemlig 2.700 studenter ved forskjellige campus hatt eksamen, men på grunn av problemer med løsningen ble eksamen utsatt på ubestemt tid. Det gjaldt hjemmeeksamen i Strategi, samt skoleeksamen i Basic Financial Management og Skatterett.

Vi stiller oss bak at studentene bør få betalt tilbake 40 prosent av kursavgiften, ettersom denne eksamen teller 40 prosent av karakteren.

Åsne N. Dale

På grunn av problemene vil studenter i Oslo kreve penger tilbake fra den private høgskolen.

— Vi stiller oss bak at studentene bør få betalt tilbake 40 prosent av kursavgiften, ettersom denne eksamen teller 40 prosent av karakteren. Endringen er svært problematisk, spesielt for studenter som oppholder seg i utlandet, sier fagansvarlig i Studentforeningen på BI, SBIO, Åsne N. Dale til NRK.

Eksamen med penn og papir

På grunn av fremdeles usikkerhet om den digitale løsningen i faget Strategi må studentene nå ta den eksamenen med penn og papir, ifølge kanalen.

Dermed blir en digital hjemmeeksamen med alle hjelpemidler til en skoleeksamen på penn og papir med trykte og håndskrevne hjelpemidler.

— Folk er frustrerte. Skolen burde hatt en bedre reserveløsning da systemet brøt sammen. Vi betaler så ekstremt mye penger, og når vi ikke får det som vi er lovet, så blir det bare kaos, sier tredjeårsstudent ved BI i Bergen, Amanda Jensen til NRK.

BI beklager

Både i høst og nå til NRK beklager ledelsen ved Handelshøyskolen BI det som har skjedd.

— Vi har forsøkt å informere på een god måte, men opplever at det i denne saken kunne ha vært gjennomført bedre, sier divisjonsdirektør for heiltidsstudier, Marius Eriksen.

Han sier at de jobber med en samlet konklusjon til de som har klagd, også når det gjelder eventuell kompensasjon.

Fakta

Handelshøyskolen BI

BI ble opprettet som en kveldsskole av Finn Øien i 1943.

Har over 20.000 studenter på fire campus: Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim.

BI tilbyr også nettstudier.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS