Trussel

BI-student dømt til 30 dagers fengsel for Snapchat­-trusler

Trussel-dømt BI-student sier han snakket med PST om Manshaus-saken.

Handelshøyskolen BI:
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En BI-student er dømt til 30 dagers ubetinget fengsel for drapstrusler mot medstudenter.

Det kommer fram av en fersk dom avsagt i Oslo tingrett.

Truslene ble sendt som meldinger på Snapchat i september 2019.

Ifølge domsavsigelsen skal BI-studenten ha sendt flere meldinger av typen:

«Jeg skulle styrt Forsvaret i min fødenasjon, for da hadde der gitt dere mens leken var god og ikke pushet med så langt ned i HELVETE som det går an»

En annen melding lyder slik: «Vi får vel håpe, hvis ikke er det mange som vil ende i en kiste i Framtiden»

Det er også fremlagt et skjermbilde fra Snapchat der en medstudent som vitnet i retten, i anførselstegn har skrevet: «Jeg lover deg at jeg skal fortsette på d som blei skrevet i Dagbladet i januar».

Her refererer BI-studenten til tidligere trusler vedkommende kom med noen måneder tidligere på et skolearrangement. Studenten truet blant annet med å gjennomføre «operasjon: Rengjøring», og «drepe alle som ser ned på meg».

Truslene ble politianmeldt.

Les også: Trusler mot ledelsen på BI

Følte seg diskriminert

I en av Snapchat-meldingene sendt i september referer BI-studenten til samtaler studenten har hatt med Politiets sikkerhetstjeneste (PST). I retten forklarte studenten at samtalene med PST var i forbindelse med Manshaus-saken, som ville «forsikre seg om noen greier».

Retten kunne ikke se at vedkommende hadde en direkte relasjon til Manshaus eller selve saken.

BI-studenten erkjente seg ikke skyldig. I retten sa studenten at hen hadde følte seg utenfor på BI og diskriminert fordi hen ikke var fra Oslos vestkant.

Førte til betydelig uro

I sin domsavsigelse slår retten fast at meldingene må ansees som drapstrusler. Blant annet vitnet organisasjonsdirektør ved BI, Wenche Nielsen, i retten og forklarte at truslene førte til betydelig uro blant studentene, og enkelte studenter ble så bekymret at de ikke ville møte opp på skolen eller i forelesning.

Dette skal ha hatt sammenheng med en annen video av BI-studenten som ble spredt på skolen, der studenten blir filmet i en forelesning mens vedkommende søker etter pistoler på nettet.

Retten mener det er bevist at studenten var klar over sine handlinger som var egnet for å skape alvorlig frykt blant sine medstudenter, selv om studenten ikke hadde som intensjon å gjennomføre truslene.

Powered by Labrador CMS