ntnu

Bjørn Haugstad på søkerlista til toppjobb

Tidligere statssekretær Bjørn Haugstad står på søkerlista til stillingen som er omtalt som superdirektør ved NTNU.

Bjørn Haugstad er tidligere statssekretær både for Torbjørn Røe Isaksen og Kristin Clemet. Nå kan han bli øverste direktør ved NTNU
Publisert Oppdatert

Tirsdag erfarte Universitetsavisa i Trondheim at det er Bjørn Haugstad, tidligere statssekretær i Kunnskapsdepartementet i to omganger, som er innstilt til å få jobben som direktør for organisasjon og infrastruktur ved NTNU.

Haugstad skrev da i en sms til Khrono at han verken kan bekrefte eller avkrefte at han er søker til noe som helst.

Men onsdag fikk både Khrono og Universitetsavisa medhold fra Felles klagenemnd, og fikk tilsendt søkerlisten til stillingen. Den viser at Haugstad, som nå er ekspedisjonssjef i Olje- og energidepartementet, er en av søkerne som frem til nå har vært unntatt offentlighet. De to andre søkerne som var unntatt offentlighet har trukket søknaden sin.

Ansetter neste uke

Universitetsstyret ved NTNU skal etter planen ansette i direktørstillingen i deres møte neste uke. Dette er en nyopprettet stilling, og den nye «superdirektøren» som skal ha tidligere administrasjonssjef Ida Munkebys rolle, skal være en del av rektoratet.

I stillingsutlysningen vises det til en rekke ansvarsområder. Direktøren skal ha et overordnet ansvar for økonomi og virksomhetsstyring, fysisk og digital infrastruktur og organisasjonsområdet. Dette inkluderer HR/HMS, arbeidsmiljø og beredskap.

Direktøren skal også ha en ledende rolle i det administrative utviklingsarbeidet ved universitetet og for pågående store prosjekter knyttet til utvikling av campus og digitalisering. Direktøren vil ha en egen stab og vil også ha personalansvar for ledere av avdelinger.

Eneste kandidat igjen

Universitetsavisa skriver at i september var det tre gjenværende søkere til denne stillingen. Nå skal det bare være Haugstad igjen i prosessen.

Haugstad har selv studert industriell økonomi ved NTNU og har en doktorgrad fra Oxford University. Han har også tidligere blant annet vært forskningsdirektør ved Universitetet i Oslo og forskningsleder ved Sintef.

Saken er oppdatert 13.10 kl 12.48 med at Haugstad står på søkerlisten

Powered by Labrador CMS