NYTT OM FOLK

Blir fungerende leder i Sit 

Lisbeth Glørstad Aspås trer inn i rollen som fungerende administrerende direktør fra nyttår. 

Lisbeth Glørstad Aspås i Sit. Portrettfoto av en kvinne med lyst brunt hår til skuldrene og hvit skjorte under svart genser.
Lisbeth Glørstad Aspås i Sit.
Publisert

Lisbeth Glørstad Aspås er per dags dato boligdirektør i Sit. Hun vil få sin første dag som fungerende administrerende direktør i Sit den 1. januar 2024. 

Det ble i november kjent at Audhild Kvam sa opp sin jobb i Sit, som er studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim. På tidspunktet opplyste Sit til Khrono at det ikke var bestemt sluttdato for henne.

Kvam får sin siste arbeidsdag i Sit 31. desember 2023. Dagen etter trer Glørstad Aspås inn i rollen som konstituert administrerende direktør. Hun vil sitte i stillingen til ny direktør er ansatt, skriver Sit på Linkedin.

Det har blitt satt ned et ansettelsesutvalg av styret, som vil ledes av styreleder Monja Lien Jakobsen. Utvalget vil ha ansvaret for å rekruttere ny administrerende direktør i Sit. Kommunikasjonsansvarlig Bjørn Tore Hals opplyser til Khrono at ansettelsesutvalget ikke har en tidslinje klar for rekrutteringen ennå.

— Audhild har vært en eksepsjonell leder for Sit, med en klar visjon og et sterkt fokus på samarbeid, ikke minst med studentene. Vi er takknemlige for hennes utrettelige innsats og ønsker henne alt det beste i hennes nye rolle, sa Lien Jakobsen i november. 

Samskipnadsrådet velger ny etter nyttår

Da Kvam meldte sin overgang til nettselskapet Tensio som konsernsjef, var hun både administrerende direktør i Sit og styreleder av Samskipnadsrådet. 

Fam Karine Heer Aas, fungerende sekretariatsleder i Samskipnadsrådet, opplyser til Khrono at styret i Samskipnadsrådet nå har hatt styremøte og besluttet videre prosess. 

Kvam vil bli sittende som styreleder så lenge hun er administrerende direktør i Sit, det vil si frem til Glørstad Aspås trer inn som konstituert direktør fra og med 1. januar 2024. 

— Styret har besluttet at det skal avholdes et ekstraordinært Samskipnadsmøte for å velge ny styreleder. Dette vil skje innen utgangen av januar. Fra 1. januar til ny styreleder er valgt vil nestleder Amalie Lunde (styreleder i Sammen) fungere som styreleder, skriver Heer Aas i en e-post. 

Styret har nedsatt en valgkomité som består av Bente Aure Myrstad, administrerende direktør i Studentsamskipnaden i Molde, som vil lede valgkomiteen; Pål Magnus Løken, administrerende direktør i Studentsamskipnaden i Ås; Jakob Mæland, styreleder i Studentsamskipnaden i Agder; og Nils Herman Lien Håre, styreleder i Studentsamskipnaden i Sørøst-Norge.

Powered by Labrador CMS