Påtroppende rektor, Klaus Mohn, mottar rektorkjedet fra avtroppende rektor Marit Boyesen. Foto: Mari Løvås, UiS.

Rektorbytte i Stavanger

Rektorskifte. Historiens første ansatte rektor ved Universitetet i Stavanger, Klaus Mohn, mottok i dag rektorkjedet fra avtroppende rektor Marit Boyesen.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klaus Mohn overtar som rektor ved Universitetet i Stavanger fra 1.august. I dag foregikk den formelle seremonien med kjedeoverrekkelse som markerer rektorbyttet.

Påtroppende Mohn hadde med seg en gladnyhet til UiS-studentene og ga dem en plass i ledergruppen sin.

I de åtte årene du har vært rektor, har du i høyeste grad bygget en bedre framtid.

Iselin Nybø

Den nye rektoren mener ifølge uis.no at studentene er en stor og viktig ressurs som han gjerne vil inkludere i toppledergruppa.

— Jeg har alltid lagt stor vekt på samarbeid i de organisasjonene jeg har jobbet for. Studentene er en av våre aller viktigste målgrupper, de bidrar med viktige innspill til den løpende driften og til strategiene våre. Ikke minst er de en av våre aller viktigste brukere av tjenestene våre, påpeker Mohn.

En jublende glad studentleder, Cathrine J. Sønvisen, ringer Khrono o forteller at den fremste kammpsaken til studentene er kronet med hell.

Sønvisen har fått gjennom de tingene hun ønsket å fokusere på dette året. Deltakelse på rektormøtene var det viktigste.

Avtroppende rektor Marit Boyesen gleder seg til langsom tid med kaffe. Mari Løvås, UiS.

– Dette har stått på handlingsplanen for StOr (Studentorganisasjonen i Rogland) i en årrekke. Det har blitt jobbet for dette før, men StOr ble møtt med motstand. Nå, etter mange år, får vi igjen for hardt arbeid! Det er en utrolig god følelse, sier StOr-lederen som fra høsten skal være studentrepresentant i universitetsstyret.

Rektormøtene skjer ukentlig hver mandag. Fra august deltar StOr-leder, rektor, prorektorene, universitetsdirektør, dekanene, direktør for Arkeologisk museum og direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt.

Statsråd på rektorseremoni i Stavanger. Foto: Mari Løvås, UiS.

Forsknings- og høyere utdanningsminister, Iselin Nybø, som var på «hjemmebane» under onsdagens seremoni, takket avtroppende rektor Boyesen for innsatsen:

– I de åtte årene du har vært rektor, har du i høyeste grad bygget en bedre framtid. Under ditt lederskap har universitetet vært en viktig institusjon, et innovativt universitet med sterk lokal forankring, sa hun.

Avtroppende rektor Marit Boyesen gleder seg til langsom tid med kaffe og aviser, mer tid med Iver på sju måneder og til å ta opp igjen sitt opprinnelige fag – samfunnssikkerhet, sier hun ifølge et intervju på uis.no.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS