UiTs campus i Tromsø ligger i Breivika, i nærheten av havna der en russisk tråler er i brann. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

UiT rammet av trålerbrann

Brann. Ansatte og studenter ved UiTs campus i Breivika i Tromsø bes holde seg hjemme på grunn av brannen i en russisk tråler, som har forårsaket store trafikale problemer.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En tråler er i brann i Breivika havn i Tromsø og det har skapt store trafikale problemer. Ansatte og studenter ved UiT Norges arktiske universitet ble i morgentimene bedt om å holde seg hjemme og ansatte og studenter som var kommet til campus ble anbefalt å holde seg innendørs og lukke vinduene dersom røyken kommer mot campus, skriver uit.no.

Universitetet har satt beredskap og den opprettholdes til situasjonen er avklart.

På grunn av brannen er en rekke veier i trafikkutepunktet Breivika stengt, noe som har skapt store trafikale problemer.

Frister utsettes

UiT melder torsdag formiddag på sine nettsider at studenter som har innlevering, arbeidskrav og eksamen i dag, torsdag 26. september, får utsatt sine frister på grunn av de trafikale problemene.

UiTs campus ligger litt opp fra havna der den russiske tråleren ligger, mens Universitetssykehuset i Nord-Norge (Unn) ligger nærmere havna.

— Vi vurderer om vi må stenge deler av sykehuset og be pasienter holde seg hjemme, men enn så lenge driver vi sykehuset som normalt, forteller pressevakt Jørn Resvoll ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) til NTB torsdag morgen.

90 personer i en radius på 300 meter fra tråleren ble evakuert natt til torsdag.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS