utenriks

Brann ved University of Cape Town

Hundrevis av studenter har søndag blitt evakuert fra universitetets campus.

Her ser vi brannvesen som kjemper mot flammene som har ødelagt det nesten 200 år gamle biblioteket, som heter Jagger Library. Det hører til University of Cape Town.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det brenner ukontrollert ved Table Mountain over Cape Town i Sør-Afrika. Det startet med en skogbrann, som så spredde seg raskt.

Brannen har ødelagt deler av en café ved Rhodes Memorial, og det har også vært brann i det historiske biblioteket ved University of Cape Town (UCT), og flere bygninger rundt det nesten 200 år gamle universitetet. Dette har ført til at hundrevis av studenter har blitt evakuert. Det skriver BBC søndag.

Utsetter akademiske aktiviteter

Universitetet skriver på sin Twitter-konto at alle studenter ved UCT har blitt evakuert fra campus.

«Vi har tatt dem til forhåndsbestemte lokasjoner. Vi vil fortsette å jobbe og støtte Sanparks og byen for å få slukket denne brannen. Vær så snille å hold dere trygge først og fremst».

De skriver også at på grunn av brannen, og påvirkningen den har på bygningsmassen ved Rondebosch campus, samt på grunn av evakueringen av innbyggerne, vil alle akademiske aktiviteter bli utsatt mandag og tirsdag.

Universitetet skriver videre at de vil vurdere situasjonen og komme med videre oppdateringer på tirsdag.

— Følger situasjonen nøye

President i ANSA, Morgan Alangeh, forteller at organisasjonen har tatt kontakt med alle norske studenter som er registrert som studenter i Sør-Afrika i ANSA.

— Vi har tett dialog med våre tillitsvalgte i landet. Vi har foreløpig ingen indikasjon på at noen norske studenter er direkte rammet av brannen, men følger situasjonen nøye. Vi ber alle studenter i området om å registrere seg på reiseregistrering.no og å kontakte de nærmeste i Norge for å forsikre om at man er i god behold.

Oppdatert 19.4 kl. 11.36 med kommentar fra ANSA.

Powered by Labrador CMS