Khrono på plass i Brussel

Utvider. Khrono åpner i dag kontor i den belgiske hovedstaden. — En merkedag i Khrono-historien, sier sjefredaktør Tove Lie.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

— Khrono er i ferd med å bli en internasjonal avis, sier sjefredaktør Tove Lie når avisa nå åpner kontor i Brussel.

Etter å ha utvidet med flere ansatte både i Oslo og i Bergen tar Khrono nå steget ut av Norge. Fra og med i dag vil avisa ha korrespondent på plass i den belgiske hovedstaden, der EU-institusjonene er samlet.

Vi skal utvikle utenriksjournalistikk på kunnskapsfeltet for norske lesere.

Tove Lie

Selv om avisas korrespondent Espen Løkeland-Stai vil ha fast tilholdssted i Brussel, og det blir ekstra viktig å følge kunnskapspolitikken i EU og Norden tett, understreker Lie at korrespondenten ikke bare skal følge Europa.

— Espen må ha et blikk også mot resten verden, sier hun og legger til at det er en merkedag ikke bare for Khrono.

— Vi skal utvikle utenriksjournalistikk på kunnskapsfeltet for norske lesere. Dette er noe ingen i Norge har gjort før oss, sier Lie. Sjefredaktøren legger ikke skjul på at hun har store forventninger.

Løkeland-Stai har lang erfaring fra norske aviser. Han har blant annet bakgrunn som utenriksredaktør og korrespondent i Paris for avisa Klassekampen, og kommer til Khrono fra jobben som nyhetsredaktør i Dagsavisen. Han sier til Khrono at han ser fram til å gå løs på kunnskapsfeltet internasjonalt.

— Dette er et viktig og underdekket felt, vi skal gjøre vårt beste for å sette dagsorden og bli en relevant kilde til utenriksnyheter for alle som er opptatt av kunnskapspolitikken, sier Løkeland-Stai.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS