revidert budsjett

Byggeprosjektet går på skinner, ifølge fiskeri- og havministeren

Mer penger til samlokaliseringen av Fiskeridirektoratet og Havforskningsinstituttet.

Innen 10 år skal Havforskningsinstituttet, som her ligger på Nordnes i Bergen, flyttes til Dokken og samlokaliseres med Fiskeridirektoratet.

Ved fremleggelsen av statsbudsjettet i høst ble det foreslått å droppe samlokaliseringen av Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet.

Etter forhandlingene med SV var prosjektet plutselig inne igjen, og nå lover regjeringen penger til prosjektet når det reviderte budsjettet kommer neste måned, skriver Bergens Tidende.

— Dette er et prosjekt som går på skinner. Vi skal gjennomføre det, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran til avisen.

Lysbakken: — Positivt

Under havkonferansen i Bergen mandag var han tydelig på at forprosjektet med å samlokalisere de to institusjonene er godt i gang.

Nybygget på Dokken i Bergen skal først stå ferdig om 8-10 år. Tidligere SV-leder og bergenser Audun Lysbakken er fornøyd med at det kommer mer penger til prosjektet i det reviderte budsjettet.

— De kunne nok kommet med pengene senere og fortsatt vært innenfor vedtaket. Jeg tenker det som skjer nå er positivt, sier Lysbakken til BT.

— Vokst med 30 ansatte

Bjørnar Skjæran har fått flere spørsmål i Stortinget om Dokken-saken de siste ukene. Bakteppet er en sak i BT 30. mars om at fiskeridirektør Frank Bakke-Jensen ga regjeringen grønt lys til å droppe planene om nye lokaler for Fiskeridirektoratet på Dokken.

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran.

Regjeringen har fått kritikk for omorganiseringen av Fiskeridirektoratet. Det er blant annet blitt bestemt at nye stillinger i hovedsak skal etableres i distriktene eller Nord-Norge. I tillegg er sentrale lederstillinger flyttet fra Bergen til Bodø og Tromsø.

Bjørnar Skjæran avviser kritikken overfor BT.

— Kontoret i Bergen har, hvis jeg ikke tar feil, vokst med nesten 30 ansatte det siste året. Den er veldig tungt til stede i Bergen. Sånn skal det også være fremover, sier fiskeriministeren.

Powered by Labrador CMS