forskningsinstitutter

Bytter fra Norce til Sintef

Tore Ulstein går fra styrelederjobben i forskningskonsernet Norce til konkurrenten Sintef. — Ikke umiddelbart enkelt å si ja, sier Ulstein.

— Jeg valgte å takke ja til tilliten fra Sintef, og føler på en ydmykhet i forhold til å lede styret i Norges største forskningsinstitutt, sier Tore Ulstein i en pressemelding.
Publisert

Ulstein kom inn som styreleder midt i tumultene i Norce-konsernet, der økonomikutt og oppsigelser stod på dagsorden. 20 ansatte måtte gå fra jobben, mens 30 fikk endringsoppsigelser. Deretter ble det gjennomført en arbeidsmiljøundersøkelse som endte med fall for daværende toppsjef Elisabeth Maråk Støle. Hun gikk på dagen i januar 2021.

Ydmykhet

Ulstein kom inn på høsten i 2020 for en periode på to år. Det normale ville være at han fortsatte dersom det ikke var spesielle grunner til noe annet. Men da valgkomitéen i Sintef tok kontakt, ble det for fristende.

— Jeg har lenge vært opptatt av mulighetene som ligger i et sterkt samarbeid mellom kunnskapsmiljøene og næringslivet, der instituttsektoren spiller en særs viktig rolle. Da jeg fikk en forespørsel fra valgkomitéen i Sintef, var det ikke umiddelbart enkelt for meg å si ja, siden jeg var i slutten av min første periode som styreleder for Norce. Jeg valgte imidlertid å takke ja til tilliten fra Sintef, og føler på en ydmykhet i forhold til å lede styret i Norges største forskningsinstitutt, sier Tore Ulstein i en pressemelding.

Ringen sluttet

Han overtar etter Walter Qvam som kom inn som styreleder i Sintef i 2016.

I pressemeldingen sier Ulstein at «ringen sluttes» ved å komme tilbake til et miljø han kjenner godt gjennom en sivilingeniør- og doktorgrad, ikke minst som forsker ved Marintek (nå Sintef) i Trondheim.

— Jeg ser frem til å ta fatt på denne nye utfordringen sammen med resten av styret, og ikke minst konsernsjef Alexandra Bech Gjørv og hennes lederteam, sier den nye styrelederen i pressemeldingen.

I samme melding takker konsernsjef i Sintef, Alexandra Bech Gjørv, Walter Qvam for «den store innsatsen han har lagt ned som styreleder i Sintef over flere år». Hun ser nå fram til å arbeide nært med den nye styrelederen.

— Tore Ulstein har over lang tid har vist vilje til å sikre innovasjon og verdiskaping gjennom å koble kunnskapsmiljøer og industri, sier Sintef-direktøren.

Powered by Labrador CMS