stormen «hans»

Campus Evenstad evakueres – 12  studenter måtte forlate hybelbygg

Høgskolen i Innlandet preges av uværet «Hans». I Drammen går det foreløpig fint.

Glomma stiger raskt, men hadde på morgenen onsdag foreløpig ikke gått inn på området rundt studiested Evenstad.
Publisert Oppdatert

Campus Evenstad ved Høgskolen i Innlandet (HINN) evakueres. Det skriver høgskolen på sin hjemmeside onsdag morgen.

— Det har i natt vært en utvikling på studiested Evenstad. 12 studenter på et hybelbygg er blitt evakuert, skriver HR-direktør Lars Petter Mathisrud ved Høgskolen på Innlandet i en tekstmelding til Khrono.

Vannet har trukket inn over jordene rundt studiested Evenstad.

Studiested Evenstad ligger like ved elven Glomma.

Det var ingen dramatikk i forbindelse med evakueringen av de 12 studentene som oppholdt seg på campus, skriver høgskolen på sin hjemmeside.

— Vi er i kontakt med Studentsamskipnaden for å skaffe disse studentene nye hybler et annet sted, og regner med at det går fint, sier dekan Maria Hörnell Willebrand i en uttalelse.

Det er opprettet tett kontakt med kommunen, og sentral krisegruppe på Høgskolen i Innlandet er i gang med å bestemme hva som skjer videre.

Stengte to bygg

Tirsdag meldte HINN at de hadde stengt to bygg i forbindelse med ekstremværet.

Både Gamlebygget og Paviljongen på Lillehammer holdes stengt, i første omgang ut onsdag 9. august.

HR-direktør Mathisrud sa til Khrono tirsdag at stengnigen av de to byggene kun er gjort av beredskapshensyn i forbindelse med en bekk som kan gå ut av sine ordinære løp.

Dette er status i Drammen

Det har ellers vært knyttet spenning til hvordan situasjonen rundt Drammenselva utvikler seg.

Onsdag formiddag forteller kommunikasjons- og markedsdirektør ved Universitetet i Sørøst-Norge, Reidun Mangrud, til Khrono at det så alngt ikke ser ut til at flommen for konsekvenser for driften på campusene tilknyttet USN.

Universitetet skriver i en pressemelding at vannstanden i Drammenselva ved Papirbredden like ved capus Drammen er cirka én meter høyere enn normalt, og at den vil fortsette å stige utover dagen.

— Vannstanden må bli mer enn 2,5 meter høyere enn normalt før det er risiko for at det skal komme vann inn i bygget. Vi er i tett kontakt med Entra, som eier byggene, og følger med på informasjon fra Drammen kommune og varsler fra NVE, uttaler infrastrukturdirektør ved USN, Gro Bratsberg.

Entra kan ta i bruk pumper og sandsekker hvis vannstanden fortsetter å øke til kritisk nivå.

— Det er lite sannsynlig at vannstanden i Drammen blir så høy. Byen ligger nær fjorden, og vannet finner raskt veien ut, sier Bratsberg.

Drammen kommune skriver på sine nettsider at det ikke er ventet at flommen i Drammenselva skal skape problemer andre steder i kommunen enn i tidligere Nedre Eiker.

Endringslogg: Saken er oppdatert med informasjon fra Drammen 9. august klokken 10.00 og med ytterligere informasjon og to bilder fra campus Evenstad klokken 10.45.

Powered by Labrador CMS