Minneord om Chi Huu Luong

Chi Huu Luong (1959 – 2022)

I julen mistet OsloMet en dyktig og avholdt lærer på maskiningeniørstudiet, førsteamanuensis Chi Huu Luong.

Chi Huu Long var lærer på maskiningeniørstudiet på OsloMet.

Gjennom 20 år har han hatt mye å si for flere tusen studenter på OsloMet. Mest tydelig går det fram av en plakett som hang på kontoret hans, der det blant annet står:

«Tusen takk for å være en fabelaktig lærer, veileder og et forbilde. Maskiningeniørutdanningen hadde ikke vært den samme uten deg.»

Faglig dyktighet og ønske om at studentene skulle lykkes er mye av forklaringen. På Institutt for maskin, elektronikk og kjemi framheves det at han alltid hadde gode kunnskaper når han skulle snakke om noe, han kunne også undervise i mange ulike emner, og hadde god oversikt også utenfor eget fagfelt. I tillegg hadde han mange gode kontakter i næringslivet som han brukte aktivt.

Studentene stolte på ham, og de oppsøkte ham for faglig veiledning. Chi var også populær fordi han virkelig ønsket at studentene skulle lykkes, og han strakk seg veldig langt for å hjelpe studenter som ville noe. Han brukte gjerne fritiden sin på å hjelpe, var ofte referanse for studenter som søkte jobb, og var godt fornøyd når han fikk høre at studentene hadde fått jobb. Samtidig forventet han at studentene tok studiene seriøst, og ble skuffet over dem som ikke gjorde det de skulle.

Ofte fikk han ostekake av studentene, «Chi’s-cake», som takk for det han gjorde for dem. Det var populært, også blant kollegene, som fikk smake på kaken i kaffekroken.

Kollegene opplevde ham som trygg, raus og inkluderende. Han ville utvikle seg faglig, tok initiativ og så muligheter for samarbeid internt, blant annet ved å få i gang en ny studieretning i mekatronikk.

Han var svært knyttet til og stolt over maskiningeniørutdanningen, og spilte en viktig rolle der. Manglet det en foreleser, stilte han gjerne opp på kort varsel.

Chi var også kjent for å være vennlig og i godt humør, og han hadde ofte en underfundig kommentar eller historie på lur.

På minnemarkeringen etter nyttår var auditoriet helt fullt av studenter som hadde kommet for å minnes ham.

Vi lyser fred over Chis minne. Våre tanker går til familien.

Astrid Oust Janbu, instituttleder, Institutt for maskin, elektronikk og kjemi. Carl Christian Thodesen, dekan, Fakultet for teknologi, kunst og design.

Powered by Labrador CMS