Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø svarer til OsloMet-rektor Curt Rice at regjeringen fortsatt planlegger å finansiere det femte studieåret på lærerutdanningen. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Nybø: Jeg kan berolige OsloMet-rektoren

Statsbudsjett. Vi har ikke glemt oppfølgingen av lærerutdanningene, skriver forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jeg kan forsikre Curt Rice at vi ikke har glemt det vi skrev i statsbudsjettet for 2019.

Iselin Nybø (V)

Jeg kan berolige OsloMet-rektor Curt Rice med at vi ikke har glemt oppfølgingen av lærerutdanningene. Som han selv skriver i Khrono, står det følgende i statsbudsjettet for 2019:

«Behovet for midlar til å finansiere det femte studieåret slår ut hausten 2021 for dei studentane som starta hausten 2017. Regjeringa vil derfor i statsbudsjettet for 2021 foreslå å løyve midlar til dei institusjonane som tilbyr det femte året i grunnskolelærarutdanningane.»

Nå jobber regjeringen med statsbudsjettet for 2020. Altså er det enda et år før det vil være behov for flere midler. Jeg kan forsikre Curt Rice at vi ikke har glemt det vi skrev i statsbudsjettet for 2019.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS