Kristin Skare Orgeret er en av sju søkere til stillingen som øverste leder for Fakultet for samfunnsvitenskap på OsloMet. Foto: Kristin Mehlum, OsloMet

Medieprofessor vil bli dekan på OsloMet

Ledig stilling. Sju personer har søkt stillingen som dekan ved Fakultet for samfunnsvitenskap ved OsloMet. Sittende dekan Ann Helén Bay er ikke en av dem.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Professor i statsvitenskap og tidligere direktør for Institutt for samfunnsforskning, Ann-Helén Bay takker for seg etter fire år i topplederstillingen ved Fakultet for samfunnsvitenskap ved OsloMet.

Stillingen har vært lyst ut for fire nye år og Bay er ikke en av de sju søkerne.

Fakta

Disse har søkt dekan Fakultet for samfunnsvitenskap, OsloMet

  • Målfrid Irene Hagen (64), professor i kunst og håndverk
  • Pavlina Ivanova (49)
  • Kristin Skare Orgeret (51), professor OsloMet
  • Oddgeir Osland (59), leder for Senter for profesjonsstudier, OsloMet

I tillegg har gjenganger på landets søkerlister til toppstillinger, Thorbjørn Gaarder søkt, samt to kvinnelige søkere som er unntatt offentlighet.

To andre interne søkere står på den relativt korte søkerlisten; professor ved Institutt for journalistikk og medievitenskap, Kristin Skare Orgeret og mangeårig leder for Senter for profesjonsstudier ved OsloMet, Oddgeir Osland.

Profilert medieprofessor

Skare Orgeret er en av OsloMets profilerte professorer. Mye av forskningen hennes handler om journalistikk og mediers rolle i post-konflikt og demokratiseringsprosesser i Afrika og Asia, medieutvikling, utenriksjournalistikk og journalistikk og kjønnsperspektiver.

Skare Orgeret har publisert en lang rekke fagartikler i anerkjente internasjonale tidsskrift og redigert flere bøker.

— Jeg har søkt dekanstillingen fordi jeg har veldig lyst til å være med å lede et fakultet som finner løsninger på noen av samfunnets helt sentrale utfordringer – både gjennom samarbeid med arbeidslivet og vitenskapelig forankring, sier Skare Orgeret. Hun viser til at OsloMet er i rivende utvikling og at hun ønsker ønsker å bidra aktivt til at Fakultet for samfunnsvitenskap skal være et godt og inspirerende sted å være for studenter og ansatte.

— Spørsmål knyttet til klimaendringer, mangfold og digitalisering er ikke lenger bare interessante faglige diskusjoner – det er realiteten vi står midt oppe i og må knyttes til alt vi gjør i tiden framover, sier hun.

Osland fra SPS søker

En annen av de interne søkerne er Oddgeir Osland, leder av Senter for profesjonsstudier gjennom flere år. Han har nettopp fått fornyet tillit for fire år i stillingen som leder for Senter for profesjonsstudier (SPS) ved Oslomet. Denne stillingen har han hatt siden 2011 , og kom den gangen fra stillingen som forskningsleder ved Transportøkonomisk institutt.

Oddgeir Osland. Foto: Eivind Røhne

Osland sa i i et intervju på hjemmesiden på OsloMet 8.mai i år at han var godt motivert som fire nye år på SPS.

Osland har sittet i rektor Curt Rice' ledergruppe og han poengterte også det gode samarbeidet med resten av universitetsledelsen som en motivasjon for å søke fire nye år i lederstilen.

— Jeg har et så godt samarbeid med rektor Curt Rice og andre i ledelsen ved universitetet vårt, og med slike kollegaer er det ikke vanskelig å være motivert for en ny periode, sa Osland til OsloMet.no.

Til Khrono nå sier Osland dette om hvorfor han har søkt dekanjobben:

— Jeg hadde ikke tenkt å søke andre stillinger før på slutten av mitt tredje åremål for SPS, men når akkurat dekanstilling på Fakultet for samfunnsvitenskap ble ledig så er det en stilling jeg er interessert i og den muligheten er her og nå, sier han.

To konfidensielle søkere

Målfrid Hagen er en av de eksterne søkerne på lista. Hun har tidligere søkt flere lederjobber ved tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) og nåværende OsloMet. Blant annet sto hun på søkerlisten til dekanstillingen ved Fakultet for samfunnsvitenskap i da den ble lyst ut første gang i 2015, men ikke da den ble lyst ut for andre gang to måneder senere.

Hun søkte også dekanjobben ved Fakultet for teknologi, kunst og design samme år, samt stillingen som prorektor for forskning.

I rektutteringen av nåværende toppleder på fakultetet, Ann Helen Bay, valgte ledelsen å lyse ut dekanstillingen på nytt etter at det i første runde kun meldte seg tre kandidater.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS