Debatt sunniva whittaker

Det er vilje, ikke loven, som gjør at vi leier Q42

Vi har vært tydelige på at vi ikke ønsker å diskriminere på bakgrunn av livssynet til eierne av aksjeselskapet, uavhengig av hva loven måtte si, skriver rektor ved Universitetet i Agder, Sunniva Whittaker.

Som offentlig institusjon er det ikke sjelden vi må henvise til «direktøren for det hele», også kjent som norsk lovverk, skriver UiA-rektor Sunniva Whittaker.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne teksten er et debatt­inn­legg. Inn­holdet i teksten uttrykker forfatterens egen mening.

Tre UiA-ansatte skrev onsdag 18. november om UiAs planlagte bruk av regnbuen i vår profilering når vi i vår leier Q42. Vi i ledelsen på Universitetet i Agder er glade for at vår avgjørelse om å leie bygget Q42 skaper engasjement, og personlig er jeg glad for referansen til en av mine favorittfilmer «Direktøren for det hele».

Som offentlig institusjon er det ikke sjelden vi må henvise til «direktøren for det hele», også kjent som norsk lovverk. Jeg kan heller ikke se at innkjøpsretningslinjer som forfatterne viser til at UiO praktiserer ville endret noe. Så vidt oss bekjent driver ikke Kristiansand kongressenter AS med diskriminering.

Forfatterne av innlegget synes å ha oversett hovedpoenget i innlegget mitt 3. november.

Vi gjemmer oss ikke bak lovverket. Vi har vært tydelige på at vi ikke ønsker å diskriminere på bakgrunn av livssynet til eierne av aksjeselskapet, uavhengig av hva loven måtte si. Om vi ville, kunne vi innenfor lovens rammer unnlatt å invitere Kristiansand kongressenter til å gi et tilbud, men det hadde etter vårt syn vært diskriminering.

Som utdanningsinstitusjon bør vi heller gå i dialog enn å boikotte. I den samtalen jeg har hatt med lederen av Kristiansand Kongressenter har jeg fått forsikringer om at alle er velkomne i disse lokalene, og at vi har full ytringsfrihet både i vår undervisning og i vårt profileringsmateriell på stedet.

Å markere med regnbuen kan sikkert sees på som billig symbolpolitikk, men for oss er det et viktig symbol. Når jeg har snakket om dette som en seier, så er det først og fremst for studentenes resolusjon som har satt fokus på mangfold og skapt endring.

UiA er opptatt av at ingen skal diskrimineres på bakgrunn av legning eller etnisitet, og heller ikke på bakgrunn av deres religiøse tro. Det er dette menneskesynet som ligger bak vår avgjørelse. Om noen er misfornøyde med det får de ta det opp med «direktøren for det hele» – i dette tilfellet meg som UiAs styreleder.

Powered by Labrador CMS