OsloMet

– Det skal være én hovedcampus på Romerike

Stortingsrepresentant Turid Kristensen (H) mener OsloMet-ledelsen må ta innover seg styrevedtaket om campus på Romerike.

I dag har OsloMet campus på Kjeller, men styret har vedtatt at universitetet skal ha en to-campusløsning med fullverdige campuser både i Oslo og på Romerike.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Styremøtet ved OsloMet tirsdag viste at universitetsstyret er kritisk til om rektor Curt Rice virkelig jobber for å gjennomføre vedtaket om én fullverdig campus på Romerike.

Les også: Styrekritikk av OsloMets Romerike-planer

Også stortingsrepresentant Turid Kristensen, som er valgt inn fra Akershus og sitter i utdannings- og forskningskomiteen for Høyre, er bekymret.

Hun fulgte styremøtet på OsloMet tirsdag og sier til Khrono at hun synes det er veldig bra at styret var så tydelig på at vedtaket fra 12. mars i år om at det skal være en fullverdig campus på Romerike må gjennomføres.

Turid Kristensen, Høyre, Akershus

— Min bekymring berører mye av det styremedlemmene sa i møtet. Det er ikke nødvendigvis galt med satellitter, men det skal være én hovedcampus på Romerike, sier hun.

Frykter utarming

Kristensen er også redd for at den gradvise utflyttingen som OsloMet-ledelsen legger opp til fra Kjeller vil utarme miljøet der og gjøre det vanskeligere å få etablert en fullverdig campus på Romerike, særlig hvis det innebærer at fagmiljøer midlertidig skal flytte til Oslo.

Fakultetene og enhetene har fått beskjed om å levere sine forslag til utflytting og avvikling av studiested Kjeller innen 1. mai. Turid Kristensen mener det blir å begynne i feil ende.

— Det er veldig bra at styret var tydelig på dette også. OsloMet bør først avgjøre hvor Romerike-campusen skal være og hvilke fagmiljøer som skal være på Romerike, og så legge en plan for utflytting og avvikling. Disse tingene må komme i riktig rekkefølge, mener hun.

Stor interesse for Romerike-campus

Kristensen viser til den store interessen på Romerike for OsloMet-campusen. På en dialogkonferanse 25. november presenterte 13 ulike prosjekter seg.

— Dette viser at det er stor interesse for å legge til rette for en fullverdig campus på Romerike, sier hun og påpeker at OsloMet i sitt programdirektiv for campusutviklingen legger vekt på bærekraftige campus og at leieutgiftene i Oslo bør ned.

— Sånn sett vil det være mest bærekraftig å legge mye av aktiviteten på Romerike, der leieprisene er betydelig lavere enn i Oslo sentrum, sier hun.

Powered by Labrador CMS