Styrleder og rektor Johann Roppen ved Høgskulen i Volda har fått et nytt styre på plass. De eksterne er oppnevnt og valg av ansatterepresentanter avholdt. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Nytt styre ved Høgskulen i Volda

Nytt styre. Inger Østensjø er den eneste av de eksterne som fortsetter i styret ved Høgskulen i Volda kommende periode.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Departementet har oppnevnt Roar Tobro, Inger Østensjø, Geir Terje Ruud og Bodil Palma Hollingsæter til å være styremedlemmer ved Høgskulen i Volda i neste periode. Varamedlemmer er Ingunn Granberg Hestnes og Knut Helleland.

Av disse er det kun Inger Østensjø som sitter i styret i dag. I likhet med de andre eksterne i styret takket hun opprinnelig nei til gjenoppnevning, men nå har hun likevel sagt ja til en ny periode og er oppnevnt, går det fram av en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet.

Geir Terje Ruud er en av de nye eksterne i styret ved Høgskulen i Volda. Foto: NTB

Østensjø er prosjektleder i Stavanger kommune og har i følge departementet omfattende administrativ ledererfaring fra Universitetet i Stavanger og offentlig sektor forøvrig. Hun har også betydelig styreerfaring fra kultur- og høyere utdanningsområdet.

Geir Terje Ruud er ny i styret. Han er utviklingsdirektør i NTB med digitalisering i mediebransjen som spesialfelt og har undervisningserfaring fra Danmarks medie- og jounalisthøjskole. Departementet påpeker at han dermed både har erfaring fra høyere utdanning internasjonalt, og representerer utviklingsfronten i et bransje mange av høyskolens studenter skal utdannes til, som det står i pressemeldingen.

Roar Tobro er også ny og leder avdeling for virksomhetsstyring ved NTNU. Han er tidligere direktør for Høgskolen i Ålesund og Møreforsking AS, og har blant annet vært divisjonsdirektør i Innovasjon Norge. Han har også styreerfaring fra blant annet NIFU og Forskningsinstituttenes fellesarena.

I tillegg er Bodil Palma Hollingsæter ny i styret. Hun har vært direktør for Innovasjon Norge Møre og Romsdal og er nå spesialrådgiver. Hun er også nestleder i styret i Teknika AS – et større elektroselskap basert i Molde og i styret til Komplett bank AS.

Som varamedlemmer for de eksterne er jurist Ingunn Granberg Hestnes i Ulstein kommune og professor Knut Helland ved Universitetet i Bergen oppnevnt.

Siden Høgskulen i Volda har valgt rektor, er gjenvalgt rektor Johann Roppen også styreleder.

Styrevalg avsluttet

Høgskulen i Volda har også hatt valg på ansatterepresentanter til styret.

Valget ble avsluttet 23. mai og følgende ble valgt:

Teknisk/administrativt representanter: Cecilie Røeggen (fast) og Kjell Einar Dagfinrud (vara)

Faglige representantar: førsteamanuensis Eirik Søvik ved Institutt for realfag, førsteamanuensis Silje Louise Dahl ved institutt for sosialfag og førsteamanuensis Randi Myklebust ved Institutt for pedagogikk (faste).

Vararepresentanter: Helga Synnevåg Løvoll, Nathalie Homlong og Jan Arne Halvorsen.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS