Samisk høgskole i Kautokeino har fått oppnevnt eksterne styremedlemmer. Foto: Statsbygg

Nytt styre på Samisk høgskole

Nytt styre. Ellen Inga O. Hætta og Peter Drefvelin blir eksterne representanter i styret ved Samisk høgskole fra 1. august.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Samisk høgskole har valgt rektor som også er styreleder. Fra 1. august er det Laila Susanne Vars.

Les også: Vars valgt til rektor på Samisk høgskole

Nå har Kunnskapsdepartementet oppnevnt Ellen Inga O. Hætta og Petter Drefvelin til å være styremedlemmer ved Samisk høgskole i neste periode. Varamedlem er Hanna Outakoski.

Begge sitter i styret i dag.

Legger vekt på kontinuitet

— Høgskolen skal nå blant annet etablere den samiske sykepleierutdanningen i samarbeid med UiT– Norges arktiske universitet. Det er avgjørende å ha et godt samarbeid for å sikre en god kvalitet på utdanningstilbudet. Kontinuitet i styrearbeidet er en viktig faktor for å få til dette. Jeg er derfor glad for at disse har sagt ja til å fortsette å sitte i styret, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø(V).

Ellen Inga O. Hætta er rektor ved Samisk videregående skole og reindriftsskole. Hun har et bredt kontaktnett ikke bare internt i det samiske samfunnet, men også regionalt og nasjonalt, heter det i departementets begrunnelse. Hun er også tidligere politiker og har vært medlem i flere offentlige råd og utvalg.

Petter Drefvelin er konfliktmekler i Oslo og Akershus. Han har hatt ulike stillinger i offentlig forvaltning, blant annet som ekspedisjonssjef i same- og minoritetspolitisk avdeling fra 2001 til 2012.

Varamedlem er Hanna Outakoski, universitetslektor, Umeå Universitet

Styret har totalt 11 medlemmer. Kunnskapsdepartementet oppnevner to eksterne styremedlemmer og ett varamedlem. Sametinget oppnevner to styremedlemmer og ett varamedlem. Øvrige styremedlemmer velges av og blant de ansatte og studentene.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS