sluttpakke

Får mer enn 1 million kroner i sluttpakke

Torill Moseng inngikk lukrativ sluttavtale før hun gikk av som administrerende direktør ved Veterinærinstituttet.

Torill Moseng kommer ikke tilbake i jobben som administrerende direktør ved Veterinærinstituttet.
Publisert Oppdatert

22. januar kom nyheten om at administrerende direktør ved Veterinærinstituttet, Torill Moseng, hadde valgt å gå av med umiddelbar virkning.

— Jeg har valgt å avslutte arbeidsforholdet, da det har vært for stor avstand om hvilken strategisk retning Veterinærinstituttet burde ha inn i fremtiden, uttalte hun i en nyhetsmelding fra Veterinærinstituttet.

Hun ønsket ikke å utdype dette overfor Khrono.

Ingen arbeidsplikt

Tidligere denne uken kunne Nationen melde at den avgåtte administrerende direktøren inngikk en avtale om ni måneders lønn uten arbeidsplikt før hun gikk av.

Summen Moseng får med seg ut dørene på Veterinærinstituttet, er på godt over 1 millioner kroner.

Nationen har fått innsyn i Mosengs sluttavtale. Der står det blant annet at arbeidsforholdet formelt avsluttes 30. april. Fram til da har hun «verken rett eller plikt til å utføre arbeid», men den tidligere direktøren skal likevel motta normal lønn i perioden.

Sluttvederlag: 747.000 kroner

I tillegg til nesten 400.000 kroner i lønn har Moseng krav på et sluttvederlag på 747.100 kroner. Og i tillegg til opptjente feriepenger skal Moseng motta nesten 190.000 kroner for opptjente, men ikke avviklede feriedager i 2022 og 2023.

Alt i alt utgjør dette cirka 1,3 millioner kroner, har Nationen regnet ut.

Mosengs avgang skal komme som et resultat av en langvarig konflikt ved instituttet. Fungerende administrerende direktør Øyvind Fylling-Jensen ønsket ikke å kommentere dette overfor Khrono i januar.

Ifølge Nationen ga 16 av 17 seksjonsledere høsten 2022 uttrykk for manglende tillit til Moseng, og på vårparten året etter ble det fulgt opp med et skriv hvor 21 av 23 ledere med personalansvar utdypet kritikken.

Powered by Labrador CMS