instituttsektoren

Veterinærinstituttets administrerende direktør slutter på dagen

Torill Moseng forlater sin stilling.

Torill Moseng gåt fra jobben som direktør på Veterinærinstituttet.
Torill Moseng gåt fra jobben som direktør på Veterinærinstituttet.
Publisert Oppdatert

Administrerende direktør Torill Moseng har valgt å avslutte sitt arbeidsforhold på Veterinærinstituttet med umiddelbar virkning.

Moseng har vært administrerende direktør ved Veterinærinstituttet siden 1. oktober 2021.

— Jeg har valgt å avslutte arbeidsforholdet, da det har vært for stor avstand om hvilken strategisk retning Veterinærinstituttet burde ha inn i fremtiden, sier Torill Moseng, heter det i en nyhetsmelding fra Veterinærinstituttet.

Til Khrono skriver Moseng i en sms at hun ikke har noe mer å legge til utover ønske de gode medarbeiderne ved Veterinærinstituttet lykke til med viktig samfunnsoppdrag.

I samme melding takker styret Torill Moseng for arbeidet som er utført og ønsker henne lykke til med nye spennende og utfordrende oppgaver.

Ifølge Nationen skjer avgangen etter et år med interne stridigheter. I mars 2023 kunne avisa avsløre at det var sendt flere varsler mot henne, blant annet fra en nesten samlet ledergruppe, skriver avisa.

Ny direktør konstituert

Øyvind Fylling-Jensen er styreleder for veterinærinstituttet. En jobb han har hatt et halvt år. Han forteller at styret har konstituert Merete Hofshagen som administrerende direktør inntil en ny direktør er på plass.

Styret vil også samle seg så raskt som mulig for å drøfte veien videre.

— Nationen skriver om interne stridigheter i ett år. Er det også din opplevelse?

— Det er forhold jeg ikke kan kommentere, sier styreleder til Khrono.

— Kommer dette overraskende på de ansatte?

— Det kan jeg ikke kommentere, og ønsker heller ikke å spekulere i, sier Fylling-Jensen.

Langvarig konflikt

Avgangen ble kjent for de ansatte ved instituttet på et hasteinnkalt allmøte mandag formiddag.

Nationen skriver også at  Fylling-Jensen skal ha fungert som mentor for Moseng i en periode. Torill Moseng har vært sykemeldt i flere måneder, og i hennes fravær har Merete Hofshagen også fungert som leder. 

Ifølge Nationen ga 16 av 17 seksjonsledere høsten 2022 uttrykk for manglende tillit til administrerende direktør, og på vårparten året etter ble det fulgt opp med et skriv hvor 21 av 23 ledere med personalansvar utdypet kritikken.

Landbruks- og matdepartementet (LMD) var kjent med konflikten som skal ha virket lammende, blant annet fordi enkelte toppledere ville unngå å møte direktøren alene.

Endringslogg:

29.01.2024, kl 09.10: Oppdatert med kort kommentar fra Moseng.

Powered by Labrador CMS