Rektor Curt Rice ved OsloMet mener det kan være tid for å se om han bør foreta justeringer i ledelsen, samt organiseringen av universitetet. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Rice: OsloMet satser på forskning

Svarer på kritikk. Rektor Curt Rice ved OsloMet, beroliger her kritikerne som er bekymret for forskningen og manglende involvering av tillitsvalgte og ansatte i en eventuell omorganisering i toppledelsen.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hovedtillitsvalgt i Forskerforbundet på OsloMet er i en artikkel i Khrono, sammen med hovedverneombudet, bekymret for forskningens stilling på universitetet. Jeg kan berolige dem begge med at vi satser tungt på forskning ved OsloMet - og med gode resultater. Framover vil vi trappe opp dette viktige arbeidet ytterligere.

Jeg har heller ikke tatt en endelig beslutning om at det vil bli en større omorganisering av toppledelsen og noen av divisjonene ved OsloMet..

Curt Rice

Dette er blant grunnene til at jeg nå foreslår for universitetsstyret at vi lyser ut en egen stilling som viserektor for forskning, som vil kunne konsentrere seg fullt ut om dette viktige feltet. Det er mulig at jeg videre vil anbefale at vi lyser ut en tilsvarende stilling som kan fokusere på innovasjon. Endringene vil dermed innebære en styrking av disse to sentrale områdene, ikke en nedgradering.

Under min egen tilsettingsprosess fikk jeg tilbakemelding på at jeg bør ha en tydeligere stedfortreder. I denne rollen har styret ansatt Nina Waaler som prorektor for utdanning. Det er ingen nedprioritering av verken forskning eller innovasjon.

De tillitsvalgte uttrykker videre bekymring for manglende medvirkning i dette arbeidet. Også her kan jeg berolige. Allerede nå på torsdag, 31. januar, vil vi drøfte forslaget om utlysning av viserektor for forskning med de tillitsvalgte i IDF (informasjons-, drøftings- og forhandlignsmøte) før universitetsstyret behandler saken, slik Hovedavtalen legger opp til.

Jeg har heller ikke tatt en endelig beslutning om at det vil bli en større omorganisering av toppledelsen og noen av divisjonene ved OsloMet. Ved starten av min andre rektorperiode er det imidlertid naturlig å vurdere om administrasjonen er optimalt organisert. Jeg er den første ansatte rektoren ved denne institusjonen, og samtidig ble det innført modell for enhetlig ledelse. Etter fire år kan det derfor være tid for å se om vi bør foreta justeringer.

Dersom vi går i gang med dette arbeidet, vil tillitsvalgte, ansatte og studenter bli involvert i prosessen, slik at vi også her sikrer god medvirkning. I et slikt eventuelt arbeid vil det også være hensiktsmessig å se på organiseringen av ressursene både når det gjelder forskning og studieadministrasjon. Alt dette til beste for universitetets kjerneoppgaver: forskning, utdanning og formidling.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS