Navnet bør være Hovedstadsuniversitetet

Fordelen med Hovedstadsuniversitetet er at man skjærer klar av Aker-systemets kommersielle interesser , et dubiøst profesjonsbegrep og svevende stjerner i verdensrommet, skriver Dag Gjestland om sitt navneforslag.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Khrono holder interesserte godt informert om hva HIOA skal hete. Diskusjonen er interessant å følge, for etiketter skal man ta alvorlig.

Til tross for stor innsats, har det ikke vært mulig å etablere konsensus. Da er det ikke annet å forvente enn at nye forslag dukker opp. Tillat derfor en fra supporterklubben til Høgskolen i Oslo og Akershus å spille inn et forslag:

HiOA bør skifte navn til Hovedstadsuniversitetet.

Navnet er lett å innarbeide, har en viss historisk schwung og står godt til diverse engelskspråklige versjoner. Faktum er at HIOA uomtvistelig er lokalisert i  – like it or not – landets hovedstad. Det gir Oslo en distinkt karakter som andre steder ikke har. Noe for HIOA å strekke seg etter m.a.o.

Fordelen er at man skjærer helt klar av  rektor Ole Petter Ottersens forvekslingsbekymringer,  Aker-systemets kommersielle interesser , et dubiøst profesjonsbegrep og svevende stjerner i verdensrommet.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS