Forsvarets utdanninger

Forsvaret greide ikke å fylle cyber­tekniker­utdanning

Opptaket ved Forsvarets utdanninger er gjennomført, og 267 av 280 studieplasser er fyllt opp.

Søkere til cybertekniker i cyberforsvaret under gjørmeløpet i forbindelse med forsvarets opptak og seleksjon på Sessvollmoen i 2019.
Publisert Oppdatert

I to uker har 700 kandidater kjempet om 280 skoleplasser i Forsvaret. 267 av kandidatene endte opp med å få plass ved Forsvarets utdanninger etter endt opptak.

Ettårig cyberteknikerutdanning på Jørstadmoen klarte ikke å fylle de 40 skoleplassene de kunne tilby. Da opptaket var ferdig, var det 27 kandidater som ble tilbudt skoleplass.

— At vi ikke fyller alle disse plassene i år, skal vi se nærmere på til høsten. Målet er å klare å fylle disse skoleplassene for en utdanning som er viktig for et forsvar, sier oberstløytnant Stein Garang, som er sjef for Forsvarets opptak og seleksjon.

Hard kamp ellers

Opptaket startet 25. juni og var for bachelorutdanning ved Forsvarets høgskole, der alle plassene ble fylt, og flere andre avdelinger som velger ut kandidater til utdanning.

— Kampen har vært hard, og nå har vi fylt opp alle linjene på høgskoleutdanningene med svært gode kadetter, sier Garang

Første del av opptaket besto blant annet av fysiske tester og helsesjekker. Andre del foregikk i felt der kandidatenes lederpotensial ble vurdert under krevende forhold. 355 kandidater sto igjen etter del 2 av seleksjonen.

Powered by Labrador CMS