USA

Gjerningsmann på frifot etter skyting på universitet i USA

Politiet har gått ut med navnet til den mistenkte gjerningsmannen som skal ha skutt og drept tre personer.

En politibil står parkert like utenfor campus til University of Virginia. Søket etter gjerningsmannen pågår fortsatt.
En politibil står parkert like utenfor campus til University of Virginia. Søket etter gjerningsmannen pågår fortsatt.
Publisert

Tre personer er døde etter skyting på et universitet i Charlottesville i delstaten Virginia i USA søndag kveld. Politiet jakter gjerningspersonen.

Det melder avisen Washington Post. To personer er skadd, men med ukjent skadegrad. Skytingen skal ha funnet sted søndag kveld lokal tid på en parkeringsplass ved universitetet.

Har gått ut med navnet

En mannlig student ved universitetet er utpekt som mistenkt i saken, og lokalt politi opplyser at de er i gang med et omfattende søk etter vedkommende, blant annet med helikopter rundt universitetsområde. Studenter som befinner seg på campus er blitt bedt om å bli værende der de er inntil videre.

Politiet har gått ut med navnet på den mistenkte, som er Christopher Darnell Jones Jr., skriver New York Times og flere andre medier.

En talsperson for universitetet uttaler at studentene som var til stede på campus under skytingen tar situasjonen på alvor, og at det nå handler om å få gitt beskjed til slekt og venner om at de er ok.

Stengt inntil videre

Universitetspresident Jim Ryan uttaler at han er knust etter beskjeden om at tre personer er døde etter skytingen.

— Vi vil komme med flere detaljer etter hvert. Nå handler det i første omgang om å ta vare på de pårørende. Dette er noe man som leder håper man aldri skal oppleve, sier Ryan.

Universitetet i Virginia er stengt inntil videre, i påvente av søket etter gjerningsmannen.

Powered by Labrador CMS