skeivt arkiv

Hilsener etter Oslo-skyting skal lagres hos Universitetet i Bergen

Skeivt arkiv skal ta vare på hilsener, kort og gjenstander som ble lagt ned på åstedet for Oslo-skytingen.

Det ble lagt ned både blomster, kort og andre gjenstander i Oslo sentrum etter skytingen natt til 25. juni. Nå skal hilsener taes vare på for ettertiden.

Kort, hilsener og gjenstander som ble lagt ned utenfor utestedene Per på hjørnet og London pub, er samlet inn og arkivert.

Tirsdag morgen var fem medarbeidere fra Arkivverket ute for å samle inn hilsener, kort og gjenstander som er lagt ned på åstedet for Oslo-skytingen.

– Det er viktig og riktig å bevare hilsener for å dokumentere tanker og reaksjoner for ettertiden, sier riksarkivar Inga Bolstad i en pressemelding.

Det innsamlede materialet er gitt til Skeivt arkiv, som skal bevare det for ettertiden.

Skeivt arkiv hører hjemme hos Universitetet i Bergen (UiB), og inneholder skeiv historie. Blant annet ble Kim Frieles arkiv gitt til arkivet.

Professor Tone Hellesund, som var initiativtaker til arkivet, er i gang med et stort prosjekt om skeive hjemmeliv og intimiteter i perioden 1842 til 1972. Dette gjør hun sammen med Skeivt arkiv, Nasjonalbiblioteket, OsloMet og fem museer.

— Skeiv historie er fremdeles et svært ungt forskningsfelt i Norge, sa Hellesund til Khrono tidlig i juni.

– Vi kjenner ennå ikke intensjonen bak angrepet, vi er alle berørt og preget, men denne tragedien rammer det skeive miljøet spesielt hardt, sier Bolstad i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS