— Det skjer for mye her til at jeg vil kunne få gjort en god nok jobb som styreleder for Universitetet i Sørøst-Norge, sier Sverre Gotaas. Foto: Knut W. Hermansen, Laagendalsposten

Trekker seg som styreleder for Sørøst allerede før han tiltrer

Styre. Kunnskapsdepartementet oppnevnte nylig Sverre Gotaas som ny styreleder ved Universitetet i Sørøst-Norge. Nå trekker han seg, vel halvannen måned før han skulle tiltre.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sverre Gotaas trekker seg fra vervet som styreleder for Universitetet i Sørøst-Norge (USN) allerede før han skulle ha tiltrådt 1. august.

Det skjer for mye her til at jeg vil kunne få gjort en god nok jobb som styreleder for USN.

Sverre Gotaas

Gotaas ble oppnevnt av Kunnskapsdepartementet som ekstern styreleder 16.mai i år, og har fra før har vært vanlig styremedlem i USN-styret. Han er også styremedlem i forskningsinstituttet Simula, har vært styremedlem i Forskningsrådet, og er til daglig administrerende direktør i Herøya Industripark. Før dette var han innovasjonsdirektør i Kongsberg Gruppen.

— Hvorfor trekker du deg?

— Det er rett og slett for å sørge for at jeg skal kunne gjøre den vanlige jobben min, sier Gotaas til Khrono, og legger til at han tok flere runder med dem rundt seg.

— Det skjer for mye her til at jeg vil kunne få gjort en god nok jobb som styreleder for USN.

Nilsen åpen for å fortsette

Gotaas skulle tatt over etter sittende styreleder, Rune Nilsen, som tidligere i år stilte seg betinget til disposisjon til å fortsette.

Nilsen sier til Khrono at han godt kan fortsette som styreleder en periode til, dersom departementet ønsker det.

— Men man bør jo ikke sitte for lenge i styrelederverv, sier han, og fortsetter:

— Jeg er såpass engasjert i universitetet at jeg fortsatt stiller meg til disposisjon. Reisen fra Høgskolen i Telemark helt til nå å bli universitet har vært en morsom reise, men også med betydelige utfordringer underveis.

Kunnskapsdepartementet sier i en epost at de er godt i gang med prosessen for å oppnevne ny styreleder, og vil gå ut med hvem det blir så snart som mulig.

De andre eksterne er Kristin Saga, Trine Rørvik og Mogens Rysholt Pulsen, og ble oppnevnt 16. mai.

Misforståelse ved Kunsthøgskolen

Ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO) har ett av de departementsoppnevnte medlemmene også trukket seg, Kjetil Trædal Thorsen, arkitekt og founding partner i Snøhetta.

— At jeg er foreslått innvalgt som styremedlem ved Kunsthøgskolen i Oslo var i utgangspunktet en misforståelse. Jeg hadde ikke gitt endelig samtykke til å stille og opplever det derfor heller ikke som at jeg trekker meg, sier Trædal Thorsen til Khrono i en tekstmelding, og legger til:

— Uavhengig av dette, satte jeg selvsagt stor pris på tilliten, men fordi jeg skal være på reise første halvår i år og så flytte til utlandet for en lengre periode, vil jeg ikke kunne fylle en slik oppgave tilfredsstillende, sier han.

(Saken er oppdatert med kommentar fra Kjetil Trædal Thorsen).

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS