Styret ved Nord universitet ved styreleder Vigdis Moe Skarstein (t.h.) ansatte i dag Hanne Solheim Hansen (t.v.) som ny rektor . Foto Øystein Fimland
Styret ved Nord universitet ved styreleder Vigdis Moe Skarstein (t.h.) ansatte i dag Hanne Solheim Hansen (t.v.) som ny rektor . Foto Øystein Fimland

Solheim Hansen blir rektor ved Nord

Nord. Styret ved Nord universitet ansatte Hanne Solheim Hansen (56) som rektor i dag. Hun har fungert i stillingen siden Bjørn Olsen trakk seg i januar i år.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Værnes/Oslo (Khrono): Rektoransettelsen skjedde i dagens styremøte på Værnes der styret er samlet i sitt siste møte før sommeren.

Hanne Solheim Hansen (56) har vært ansatt i 24 år ved det som i dag er Nord universitet.

Hun ble ansatt som førsteamanuensis ved Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT) i 1995. Siden har hun vært både faglærer, dekan, prorektor, studieleder, prorektor for utdanning, konstituert rektor og nå rektor ved Nord universitet, heter det i en pressemelding.

Hanne Solheim Hansen er født og oppvokst i Nysted på Lolland i Danmark. Hun flyttet til Norge som 23-åring, og bor i dag i Steinkjer.

— Jeg er veldig fornøyd med at styret har landet på denne beslutningen. Styret kjenner Solheim Hansen godt gjennom hennes virke som prorektor for utdanning, og hun har i snart et halvt år som konstituert rektor vist seg som svært egnet til å lede universitetet. Vi er trygge på at hun er riktig person til å følge opp dette viktige arbeidet også i årene som kommer, sier Moe Skarstein.

I alt seks personer søkte på rektorstillingen.

— Jeg er veldig glad for at styret viser meg denne tilliten, og jeg er svært motivert for å ta fatt på det spennende arbeidet det er å lede Nord universitet videre, sier Solheim Hansen ifølge pressemeldingen.

Til Khrono sier hun i en rask kommentar at det viktigste nå er å ha en rektor på plass som skal se langt fremover.

— Akkurat nå er jeg inni sakene som skal behandles, så det å bli ansatt får jeg føle på etter hvert, sier hun.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS