oslomet

Har forhandlet fram avtale om flere nye år på Kjeller

OsloMet har forhandlet seg fram til ny leieavtale på Kjeller og håper å få den godkjent av Kunnskapsdepartementet. 

OsloMet holder til i Kunnskapsveien 55 på Kjeller i Lillestrøm kommune, i bygget der daværende Høgskolen i Akershus flyttet inn i 2003.
Publisert Oppdatert

OsloMet har forhandlet fram en ny leieavtale med eierne av bygget på Kjeller i Lillestrøm kommune, der universitetet har sin Romerike-campus i dag.

Avtalen skal gjelde i fem nye år fram til utgangen av 2029, med mulighet for fornyelse i ytterligere fem år, skriver OsloMet på sine ansattesider. Dermed vil OsloMet kunne holde til i dagens lokaler på Kjeller inntil ny campus i Lillestrøm sentrum står ferdig om noen år.

Håper på godkjenning

Universitetet er imidlertid avhengig av at Kunnskapsdepartementet godkjenner leieavtalen. Rektor Christen Krogh orienterte de ansatte på Kjeller om dette på et allmøte onsdag 20. desember.

— Vi håper Kunnskapsdepartementet vil godkjenne den nye leieavtalen, slik at universitetet kan bli på nåværende campus Kjeller fram til en ny campus er klar i Lillestrøm sentrum, sier han.

— Mitt ønske har hele tiden vært at vi kan ha stabilitet i vår aktivitet på Kjeller fram til ny campus på Lillestrøm er klar. Dette gir gode rammer både for læringsmiljø og arbeidsmiljø, sier Krogh.

Vurderer fire konsepter

OsloMet er i sluttfasen av en konseptvalgutredning (KVU), som tar for seg fire alternative konsepter for en ny campus i Lillestrøm sentrum.

Valg av konsept skal etter planen skje på styremøtet i februar. Styret har fått orienteringer om framdriften flere ganger, sist på styremøtet 15. desember, men orienteringen var unntatt offentlighet av konkurransehensyn.

Hvor lang tid det vil ta før ny campus står ferdig er ikke avklart.

Daværende forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe grep inn i mai 2022 og bestemte at OsloMets Romerike-campus skal ligge i Lillestrøm sentrum. Dermed var en langvarig lokaliseringsdebatt avsluttet.

Regjeringen bestemte videre at OsloMet skal ha minst 20 prosent av sin samlede aktivitet ved den nye campusen.

Powered by Labrador CMS