Sykepleieutdanningen i Sandnessjøen i regi av Nord universitet skal legges ned. Den kristne høgskolen VID og Helgelandssykehuset er i samtale om en reetablering. Foto: Paul S. Amundsen

Den private Høgskolen VID og sykehuset på Helgeland drøfter utdanning for sykepleiere i nord

Nord. Studiestedet Sandnessjøen ved Nord universitet vil bli lagt ned, men nå vil Helgelandssykehuset reetablere sykepleierutdanningen i samarbeid med VID vitenskapelige høgskole.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag 26. juni vedtok styret ved Nord universitet ny studiestedssttruktur og det får konsekvenser for blant annet sykepleierutdanningen på Helgeland i Sandnessjøen, som blir lagt ned.

Fredag 28. juni opplyste Helgelandssykehuset i en pressemelding at de nå vil bidra til at utdanningstilbudet reetableres.

Vi har fått en forespørsel om å være med å utrede det, og det har vi sagt at vi ønsker.

Ingunn Moser

— Vi arbeider sammen med VID vitenskapelig høgskole representert ved rektor Ingunn Moser om å kunne tilby desentralisert samlingsbasert sykepleierutdanning på Helgeland, sier Hulda Gunnlaugsdottir, administrerende direktør i Helgelandssykehuset i meldingen.

Ikke nytt campus i nord

Rektor ved den private og kristne VID vitenskapelige høgskole, Ingunn Moser bekrefter til Khrono at de har diskutert dette med Helgelandssykehuset.

— Vi har fått en forespørsel om å være med å utrede det, og det har vi sagt at vi ønsker. Det innebærer imidlertid at vi ikke etablerer oss med en ny campus i nord, sier Ingunn Moser til Khrono.

VID vitenskapelige høgskole har i dag cirka 4500 studenter, 450 ansatte og studiesteder i Oslo, Bergen, Stavanger, Sandnes og Tromsø. Helsefag tilbyr de i dag ut fra Bergen, Oslo og Sandnes.

Moser sier VID vitenskapelige høgskole har laget en modell for deltids, desentralisert og samlingsbasert utdanning.

— Det er snakk om at vi kan tilby utdanning i samarbeid med arbeidsgivere som Helgelandssykehuset, og bruke den modellen vi allerede tilbyr til ulike kommuner, med samlinger på våre studiesteder, nett-tilbud og noe lokalt. Det har vi lange tradisjoner for og gjør vi allerede ulike steder i dag. Vi får mange lignende henvendelser fra kommuner, sier hun

Kan være klart fra 2021

— Når kan det være på plass?

— Vi har sagt at vi ikke kan ha noe klart før 2021. Vi jobber med nye fagplaner, og må ha det på plass før vi går videre med deltidsmodellen, sier hun.

Ifølge pressemeldingen vil Helgelandssykehuset ta en sentral og koordinerende rolle i arbeidet med å få etablert utdanningen, sammen med regionråd og kommunene.

— Etter sommeren vil VID vitenskapelige høgskole, Helgelandssykehuset og kommunene sette seg sammen for å legge en plan for hvordan vi kan utvikle utdanningen, finansiere den, størrelse og når den eventuelt kan startes opp, sier Hulda Gunnlaugsdottir.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS