Søkertall

Her er de minst populære studiene i Norge

Reiseliv kommer dårlig ut i årets hovedopptak. Se stor oversikt her.

Reiseliv, er representert med et cruiseskip i Geirangerfjorden, er det utdanningsområdet i Norge som færrest søkte seg til i år.
Publisert

Tall fra Samordna opptak (SO) viser at det minst populære studiet i Norge i 2022 er yrkesfaglærer i informasjonsteknologi og medieproduksjon ved Nord universitet.

Tre personer søkte seg inn på dette studiet, hvorav kun én var kvalifisert. Vedkommende har fått tilbud om studieplass, viser statistikken fra SO.

Kommunikasjonssjef ved Nord universitet, Andreas Førde, forteller til Khrono at vedkommende ikke har takket ja til plassen, og at det dermed ligger an til avlysing av studiet.

Ingen førstevalg

Det nest minst populære studiet var Kristendomskunnskap/RLE ved VID Vitenskapelige høgskole. Her søkte 10 personer om studieplass, hvorav ingen av dem hadde studiet som sitt førstevalg.

Den siste pallplassen er det ingeniør- og maskinstudiet ved UiT Norges arktiske universitet som stikker av med, med sine 12 søkere der én søknad var førstevalg.

Begge disse studiene skal etter det Khrono forstår gå om normalt.

Se hele listen over studier i egen tabell nederst.

Utdanningsområde

Når det gjelder hvilket utdanningsområde som er minst populært i hovedopptaket i 2022, er det reiseliv som topper tabellen med totalt 2144 søkere. Bare 350 hadde en eller annen form for reiseutdanning som sitt førstevalg.

Til sammenligning var det i år over 54.000 som søkte seg inn på ulike helsefagutdanninger, hvorav drøyt 32.000 hadde dette som sitt førstevalg.

I underkant av 11.000 hadde lærerutdanning som sitt førstevalg i årets opptak.

Se hele listen over utdanningsområder i egen tabell nederst.

Powered by Labrador CMS