ansettelser

Her er den nye toppledelsen ved Universitetet i Stavanger

Merete Vadla Madland, Bjørg Oftedal og Marte Cecilie W. Solheim blir rektor Klaus Mohns nærmeste medarbeidere de neste fire årene.

Bjørg Oftedal og Marte Cecilie W. Solheim er nye ansikter i ledelsen ved Universitetet i Stavanger.
Publisert Oppdatert

På torsdagens styremøte ved Universitetet i Stavanger (UiS) ble det endelig klart at Merete Vadla Madland, Bjørg Oftedal og Marte Cecilie W. Solheim blir ansatt som henholdsvis prorektor for forskning, prorektor for utdanning og prorektor for innovasjon og samfunn.

De tre kvinnene er ansatt for fire år, og tiltrer alle 1. august.

— Med disse tre på laget får vi en ny og sterk ledergruppe, uttaler retor Klaus Mohn.

Madland er den eneste av de tre som fortsetter i sin nåveærende stilling. Oftedal og Solheim går inn og erstatter Astrid Brigitte Eggen og Rune Dahl Fitjar, som i dag er prorektor for utdanning og innovasjon og samfunn.

Merete Vadla Madland (56) er professor i reservoarteknikk og nåværende prorektor for forskning. Hun har vært ansatt ved UiS siden 1999, og var leder for Det nasjoanle IOR-senteret på UiS fra 2013 til 2019.

Bjørg Oftedal (55) er i dag professor ved Det helsevitskaplege fakultetet på UiS. Hun var prodekan for utdanning ved Det helsevitenskapelige fakultetet i perioden 2016-2021 og fungerende dekan ved fakultetet fra april 2021 til september 2022.

Marte Cecilie Wilhelmsen Solheim (40) er professor i innovasjonsstudier på Handelshøgskolen ved Universitetet i Stavanger. Hun har de tre siste årene vært leder for Senter for innovasjonsforskning.

Powered by Labrador CMS