Storbritannia

Her vil flest studenter ha en miks mellom fysisk og digital undervisning

Flere britiske studenter enn før ønsker å holde på noe digital undervisning.

Statsminister Boris Johnson og den britiske regjeringen har presset på for mer fysisk undervisning, men blant studentene er det populært med en blanding.

Brussel (Khrono): Bør undervisningen være fysisk eller digital? Eller bør det være en blanding mellom disse?

Over hele Europa jobber universitetene med å få studentene tilbake på campus. Også i Norge snur universitetene ryggen til digital undervisning, viser en kartlegging Khrono har gjort.

Men hva foretrekker studentene selv?

Mest populært for første gang

En fersk meningsmåling utført blant 33.000 studenter i Storbritannia — en stormakt innen høyere utdanning — viser at støtten til en blandet undervisningsform, noe digitalt og noe fysisk, har økt betydelig blant studenter ved britiske universiteter.

Hele 45 prosent sier nå at de støtter en miks av fysisk og digital undervisning, viser målingen, som ikke er offentliggjort, men referert av Times Higher Education (THE).

Til sammenligning sier 42 prosent at de hovedsaklig ønsker fysisk undervisning.

Det har som sagt vært en endring, ifølge THE er dette første gang en miks mellom fysisk og digital undervisning er mest populært på denne målingen, som er gjennomført for sjette gang av Joint Information Systems Commitee (Jisc), som leverer it-tjenester med mer til britiske institusjonen innen høyere utdanning.

Betydelig økning

Økningen har vært betydelig, forrige gang de målte det var det bare 37 prosent som foretrakk en slik miks, mot 55 prosent som helst ville ha all undervisning fysisk.

Sara Knight, ved Jisc, sier til Times Higher Education at det hun omtaler som et «utilsiktet resultat» av pandemien er økt forståelse blant studentene av mulighetene ved digital teknologi i undervisningen.

— Studentenes forventninger har endret seg og fortsetter å utvikle seg. Mulighetene til å jobbe på nett gir studentene flere valg rundt når, hvor og hvordan de skal studere. De kan balansere studier, jobb og omsorgsforpliktelser bedre, sier hun til avisa og legger til at de også kan redusere kostnader knyttet til bolig og reise.

Varsler gjennomgang

Knight gjøre det samtid klart at det er utfordringer, blant annet knyttet til dårlig nettilgang hos mange studenter.

Samtidig er det tidligere blitt stilt spørsmål ved kvaliteten på den digitale undervisningen, ikke bare i Storbritannia. I en undersøkelse THE offentliggjorde for ett år siden, gjort blant studenter i 120 land, sa 41 prosent seg enig i at undervisningen ville ha vært bedre om den var fysisk. Samme undersøkelse viste at 45 prosent ikke hadde gode nok ressurser tilgjengelig for nettbaserte studier.

Det er også varslet en gjennomgang av fysisk og digital undervisning fra Office of Students (OfS), som regulerer høyere utdanning i Storbritannia. Der skal de gi klar beskjed om hva de anser som god og dårlig praksis.

— Tilbakegangen til relativ normalitet er viktig, det kommer etter to enormt utfordrende år for studenter og ansatte, slo OfS-direktør Nicola Dandridge fast da gjennomgangen ble varslet.

Også den britiske regjeringen har presset på for mer fysisk undervisning etter at pandemirestriksjonene er blitt fjernet, skriver THE.

Powered by Labrador CMS