Fungerende rektor Lars-Petter Jelsness-Jørgensen ved Høgskolen i Østfold stiller til valg som ny rektor. Foto: Tove Lie

Kun én rektorkandidat i Østfold

Valg. Fungerende rektor Lars-Petter Jelsness-Jørgensen er eneste kandidat ved vårens rektorvalg ved Høgskolen i Østfold.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høgskolen i Østfold skal velge ny rektor etter at Hans Andreas Blom i mars fortalte styret at han fratrer som rektor 1. august i år av helsegrunner.

Siden det bare er to år igjen av valgperioden for rektor, er det ikke uventet at det var få som ønsket å stille til valg.

Tone Kjersem

Lars-Petter Jelsness-Jørgensen har fungert som rektor siden 1. november i fjor, etter at Blom ble sykmeldt.

Nå skal høgskolen velge ny rektor for de to siste årene i inneværende rektorperiode.

Fikk kun ett forslag

7. mai ble det kjent at kun én kandidat stiller ved rektorvalget; fungerende rektor Lars-Petter Jelsness-Jørgensen. Ifølge en melding på høgskolens nettside har nominasjonskomiteen har arbeidet for å få fram forslag på kandidater og har i tillegg arbeidet for å motivere ansatte til å foreslå kandidater, men ved fristens utløp hadde komitéen kun mottatt ett forslag.

Valget skal foregå fra 11. til 14. juni.

«Ikke uventet»

Leder av valgstyret, Tone Kjersem, sier at hun har hatt tett kontakt med nominasjonskomitéen i prosessen med å få på plass aktuelle rektorkandidater.

— Prosessen har, etter det jeg vet, fungert godt. Siden det bare er to år igjen av valgperioden for rektor, er det ikke uventet at det var få som ønsket å stille til valg. Nominasjonskomiteen har forespurt flere ansatte, men disse har ikke vært villige til å stille. Dette har vi selvsagt akseptert, sier Kjersem.

Professor i helsevitenskap

Jelsness-Jørgensen ble ansatt som prorektor fra 1. august 2017. Han har doktorgrad i klinisk epidemiologi fra Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo, fra 2011 og ble professor i helsevitenskap i 2014.

Kravet for å kunne velges til rektor ved Høgskolen i Østfold er dokumentert kompetanse på minst førsteamanuensis/førstelektornivå. Det kreves erfaring fra universitets- og høgskolesektoren i vitenskapelig stilling, og ledererfaring.

«Valgstyret har etter sin kontroll funnet at den foreslåtte kandidaten Lars-Petter Jelsness-Jørgensen oppfyller kravene til valgbarhet», står det på høgskolens valgsider.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS