regjeringskabal

Hun kan bli ny minister i Kunnskapsdepartementet

Noen mener hun kan bli Arbeiderpartiets nye statsministerkandidat, men først kan hun bli utnevnt til ny kunnskapsminister mandag. 

Tidligere ordfører i Stavanger, Kari Nessa Nordtun kan være på vei inn i regjeringen som kunnskapsminister.

Flere medier spekulerer søndag ettermiddag og kveld i hvilke endringer som kommer i regjeringen når statsminister Jonas Gahr Støre sannsynligvis rokerer og bytter ut statsråder mandag. 

Flere kilder melder at  Kari Nessa Nordtun (37), tidligere ordfører i Stavanger er på vei inn i regjeringen som ny kunnskapsminister. Hun overtar etter Tonje Brenna (Ap) som ifølge flere kilder blir arbeidsminister. 

Nessa Nordtun har ifølge flere kommentatorer en stigende stjerne i Arbeiderpartiet: 

– Ap sitter på gull. Kari Nessa Nordtun er Aps neste statsministerkandidat – hvis hun vil, sa statsviter Svein Tuastad ved Universitetet i Stavanger til Aftenbladet dagen etter høstens valg.

Politisk kommentator i TV 2 Aslak Eriksrud sa til samme avis at Arbeiderpartiet nå har to kronprinsesser, kunnskapsminister Tonje Brenna og Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun, med næringsminister Jan Christian Vestre som joker.

Digitaliseringsminister

Karianne Tung blir digitaliseringsminister og får dermed også ansvar for regjeringens politikk når det gjelder KI (kunstig intelligens). 

Digitaliseringsministeren er en ny post i Støre-regjeringen, den forrige digitaliseringsministeren var Nicolai Astrup i Solberg-regjeringen.

 Tung er i dag leder for Trondheim Tech Port, en interesseorganisasjon for teknologiaktører i regionen. Hun satt på Stortinget for Ap fra 2013 til 2017.

Tung har blant annet jobbet som strategisk og kommunikasjonsfaglig rådgiver for ledelsen ved NTNU og hun ble også fra i høst valgt inn som styremedlem i NTNUs institutt for samfunnsforskning.

– Det er kanskje denne bakgrunnen og kompetansen som gjorde at jeg ble spurt om å bidra som styremedlem også. Med flere års erfaring fra sektoren, både som politiker og som ansatt, har jeg med meg både fugle- og froskeperspektivet inn i ulike diskusjoner. Det tror jeg er sunt, sa Karianne Tung selv til hjemmesiden til NTNU samfunnsforskning tidligere i høst.

Her er kabalen så langt

Aftenposten får søndag kveld opplyst fra en sentral kilde at den totale Ap-rokaden i regjeringen ser ut til å bli slik:

  • Andreas Bjelland Eriksen (31) blir klimaminister etter Espen Barth Eide. Eriksen er i dag statssekretær ved Statsministerens kontor (SMK) og for olje- og energiminister Terje Aasland.
  • Cecilie Myrseth blir fiskeriminister og overtar for for Bjørnar Skjæran. Myrseth er i dag stortingsrepresentant og sitter i helse- og omsorgskomiteen.
  • Karianne Tung blir digitaliseringsminister. Det er en ny post i Støre-regjeringen. Tung er i dag leder for Trondheim Tech Port, en interesseorganisasjon for teknologiaktører i regionen. Hun satt på Stortinget for Ap fra 2013 til 2017
  • Espen Barth Eide blir ny utenriksminister. Anniken Huitfeldt går ut av regjeringen.

Opplysningene Aftenposten får bekreftet, stemmer overens med det flere andre medier melder søndag kveld.

Powered by Labrador CMS