universitetssøknad

HVL utsetter søknaden: — Vi rekker ikke det opprinnelige målet

Rektor Gunnar Yttri er tydelig på at han ikke frykter ytterligere forsinkelser for universitetssøknaden til Høgskulen på Vestlandet.

HVL-rektor Gunnar Yttri og styreleder Arvid Hallén diskuterte universitetssøknaden på HVLs styremøte i Sogndal torsdag denne uken. Dette bildet er fra et tidligere styremøte på campus Stord.

På Høgskulen på Vestlandets styremøte i Sogndal denne uken ble det klart at universitetssøknaden skal sendes «innen sommeren 2024».

Senest i juni hadde HVL en plan om at søknaden skulle sendes i slutten av 2023 eller i starten av 2024.

Ifølge arbeidsgruppen bak søknaden er alle krav for å kunne bli universitet nådd, foruten ett, nemlig at man må ha hatt 15 godkjente disputaser i løpet av tre år på to av de fire doktorgradsprogrammene som det per nå er krav om.

— Vi arbeider målrettet

Under styremøte torsdag ble det formidlet at forskyvningen av innsendingen av søknaden blant annet handler om forsinkelser, frafall og gjennomstrømning rundt doktorgradsutdanning.

Fredag sier Gunnar Yttri til Khrono at det er for optimistisk å tro at dette vil være i boks allerede før jul.

— Når vi tidligere har meldt at målet er i løpet av 2023, så har vi ment alvor. Men nå ser vi at vi ikke rekker det opprinnelige målet, og at vi trenger litt mer tid. For oss er kvalitet viktigere enn kvantitet, sier Yttri, som er tydelig på at han ikke frykter at søknaden kan bli ytterligere forsinket.

— Jeg går ikke rundt og frykter det, nei. Vi arbeider målrettet om å klare dette i løpet av første halvdel av 2024, sier rektoren.

Lang behandlingstid

Høgskolen i Innlandet (HINN) fikk etter flere år sendt av gårde sin universitetssøknad i desember 2022. I vår kunne Khrono fortelle at søknaden først kan behandles formelt av Nokut tidligst i oktober 2024.

Nokut forklarer forsinkelsen med at de ikke har nok saksbehandlere til å behandle et økende antall søknader, og denne uken har Nokut bekreftet overfor Khrono at det ikke er noen endringer i tidsplanen for behandlingen av HINNs universitetssøknad.

— Hva tenker du om behandlingstiden hos Nokut, Gunnar Yttri?

— Jeg har nok ikke så mange originale tanker rundt om det tar lang eller kort tid å få behandlet en universitetssøknad, svarer Yttri, og fortsetter:

— Vi har god kontakt med Nokut. Når det gjelder behandlingstiden, så handler ikke det bare om Nokut, men om hvilket kvalitetssystem vi ønsker å ha her i landet. Det burde vært innrettet slik at det ikke stanser institusjonell utvikling.

Nokut: — For tidlig å si

— Er HVL blitt et universitet når vi skriver 2030?

— Ja, da har Universitetet på Vestlandet vært i god virksomhet i flere år, svarer Yttri bestemt.

Kommunikasjonssjef i Nokut, Peter Brandstrup, skriver følgende i en e-post til Khrono:

— Per nå er det for tidlig å si noe om når Høgskulen på Vestlandet vil kunne få svar på universitetssøknaden sin. Hvor lang tid det vil ta avhenger blant annet av hvor raskt Nokut har mulighet til å komme i gang med saksbehandlingen av søknaden.

Powered by Labrador CMS