Politihøgskolen i Oslo. Foto: Torkjell Trædal

Ingen vei tilbake: Politihøgskolen må kutte 150 studie­plasser

Studiesteder. Styret ved Politihøgskolen rakk ikke å få Justis- og beredskapsdepartementet til å snu.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gjennom tildelingsbrevet fra Justis- og beredskapsdepartementet til Politidirektoratet, iverksetter regjeringen det varslede kuttet i antall studenter ved Politihøgskolen (PHS). Politiforum omtalte saken først.

Antallet studenter reduseres dermed fra 550 til rundt 400. Hele kuttet skal gjennomføres i Oslo.

Håp om endring brast

Fredag forrige uke ble det holdt styremøte ved Politihøgskolen. Der kom det blant annet fram at det var full splid blant de ansatte.

I møtet vedtok styret at rektor skulle planlegge å gjennomføre kuttet regjeringen krever, men samtidig at de skulle gå i dialog med Politidirektoratet for å forsøke å få til en endring og en juridisk vurdering før tildelingsbrevet fra Justis- og beredskapsdepartementet ble sendt ut.

Tildelingsbrevet sees på som et endelig diktat i saken. En mulighet var å få regjeringen med på å kutte studentmassen jevnt mellom PHS' tre studiesteder.

Tildelingsbrevet ble etter det Khrono forstår sendt onsdag. Dermed fikk styret bare to dager til å gjennomføre den alternative planen. Tiden for å få departementet på gli, ble dermed svært knapp for PHS-styrets leder, nestleder og rektor.

Powered by Labrador CMS