null Foto: Eva Tønnessen

Professor-utspill støtter instituttleder

På Fakultet for helsefag på Høgskolen i Oslo og Akershus er det store utfordringer knyttet til innstilling av ny leder på Institutt for atferdsvitenskap. Alle professorene på instituttet gir her sin støtte til sittende leder Unni Henriksbø.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vedrørende ansettelse av leder ved Institutt for Atferdsvitenskap for de kommende fire år.

I et oppslag i Khrono 7. mai ble det opplyst at det var to søkere til stillingen som instituttleder ved Institutt for Atferdsvitenskap ved Fakultet for helsefag. Den ene var nåværende leder, Unni Henriksbø, og den andre var en ekstern søker, Einar Strumse.

Nåværende leder, Henriksbø, har dokumentert solide egenskaper på alle områder som ifølge utlysningsteksten skal vektlegges: Evne til å initiere og gjennomføre omstillings- og fornyingsarbeid, evne til å utøve strategisk ledelse, entusiasme og engasjement for fagområdene, motiverende og inkluderende lederstil, løsningsorientert og med evne til å ta beslutninger, evne til å samarbeide og bygge relasjoner internt og eksternt.

Hun tilfredsstiller også alle kvalifikasjonskravene, og hun har sterk støtte i en samlet personalgruppe. Et viktig kvalifikasjonskrav er relevant høyere utdanning. Det har hun. Utlysningsteksten sier videre, «… fortrinnsvis på førstestillingsnivå.» Det har hun ikke, og nå forstår vi det slik at Henriksbø er innstilt som nummer 2 til instituttlederstillingen.

Den andre søkeren, Strumse, har høyere utdanning på førstestillingsnivå, men innenfor et område som er irrelevant i forhold til atferdsanalyse, ingen av hans publikasjoner for øvrig har noen relevans i forhold til atferdsanalyse. Han har heller ikke tatt kontakt med fagmiljøet ved avdeling for atferdsvitenskap for å bli orientert om arbeidet ved avdelingen.

Hun tilfreds-stiller også alle kvalifikasjons-kravene, og hun har sterk støtte i en samlet personal-gruppe. 

Erik Arntzen, Per Holth, Svein Eikeseth, Ingunn Sandaker og Espen B. Johansen

Som nummer 2 har altså innstillingsutvalget rangert en person med relevant faglig bakgrunn, riktignok uten doktorgrad, men med solide kvalifikasjoner i forhold til alle kvalifikasjonskravene. Som nummer 1 har utvalget rangert en person uten relevant faglig bakgrunn, men med doktorgrad. Oss bekjent har heller ingen fagpersoner med relevant bakgrunn vært involvert i prosessen fram til innstillingen, og innstillingsutvalget har ikke vist noen form for interesse for synspunkter hos ansatte ved avdelingen det skal ansettes leder for.

Dersom innstillingsutvalget ikke er klar over problemene som er nevnt ovenfor, så er dette alvorlig. I motsatt fall, dersom de er klar over problemene, så er det enda mer alvorlig.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS