Musikkhøgskolen

Kan ha gått glipp av varsler på grunn av teknisk feil

Da varslingskanalen ved Norges musikkhøgskole var ute av drift i tre måneder, forsvant varsler inn i et tomt hull. 

Ståle Tvete Vollan på kontoret
Ståle Tvete Vollan sier det musikkhøgskolen beklager mest, er at de ikke klarte å oppdage feilen tidligere.
Publisert Oppdatert

— Vi beklager sterkt det som skjedde. Det skal ikke skje, sier Ståle Tvete Vollan, sjef for kommunikasjons og samfunnskontakt ved Norges musikkhøgskole. 

Varsler forsvant

Musikkhøgskolen opplevde at varslingskanalen «Si fra» var ute av drift i nesten tre måneder. Det førte til at varsler fra ansatte og studenter ikke kom fram og ble registrert perioden 24. oktober 2023 til 9. januar 2024. 

— Siden det skal være mulig å varsle anonymt, måtte vi installere en komponent fra Microsoft. Den gjorde at navnene på de som ønsket å varsle anonymt, ikke ble gjort kjent for mottaker. 

Installeringa førte til at Si fra-knappen sluttet å virke. Dette er knappen varslerne kan bruke for enkelt å få sendt inn varsel. De kunne fortsatt sende inn varsel og tro at alt var i orden, men varslene forsvant ut i intet. 

Bedt om å varsle på nytt

Så fort Norges musikkhøgskole oppdaget feilen, fikk fagforeningene og Studentutvalget beskjed om hva som hadde sendt. Alle ansatte og studenter ble bedt om å varsle på nytt hvis de hadde sendt inn varsel i perioden varslingskanalen ikke fungerte.

Vollan anslår at høgskolen kan ha gått glipp av 2—3 varsler. Ingen har etteranmeldt varsler de sendte inn i den aktuelle perioden, men pressesjefen er usikker på om de har fanget opp alle.

Noen av studentene avsluttet studiene til jul, og varslere som var opprørte da de opprinnelige sendte inn et varsel, trenger ikke å se det samme behovet for å varsle noen måneder etterpå. 

Nå er det Vollan selv som har tatt over som webmaster. 

Klager på luftkvalitet

NMH mottok 18 meldinger fra studenter i 2023. 

10 av dem handlet om dårlig luftkvalitet, 4 omhandlet problemer med underviser (ikke seksuell trakassering). I tillegg var det 2 klager på manglende renhold av toalett, 1 varsel om undervisningstilbudet og 1 om rutiner for oppfølging av fusk ved eksamen. 

Ingen ansatte sendte inn varsler i fjor. 

Powered by Labrador CMS