ny jobb

Kenneth Ruud blir ny adm. dir. i forskningsinstitutt

UiT-professor Kenneth Ruud skifter jobb og blir ny administrerende direktør i Forsvarets forskningsinstitutt (FFI).

Kenneth Ruud starter i ny jobb på nyåret.
Publisert Oppdatert

Professoren og den tidligere prorektoren for forskning ved UiT Norges arktiske universitet, Kenneth Ruud, skifter beite.

Han går fra universitetssektoren til instituttsektoren, og starter 3. januar 2022 som ny administrerende direktør i Forsvarets forskningsinstitutt (FFI).

Det besluttet styret, hvor både tidligere UiT-rektor Anne Husebekk og tidligere NTNU-rektor Gunnar Bovim nå sitter, på sitt møte torsdag. Det går frem av en pressemelding.

— Jeg fikk et spørsmål

— Når tilbudet først kom, så synes jeg FFI er en spennnende institutt både med tanke på min fagprofil og med tanke på at det er et institutt som kan utvikle forsvaret gjennom forskning og utvikling, sier Ruud til Khrono.

— Ble du headhuntet til jobben?

— Jeg fikk et spørsmål om jeg kunne være interessert i å søke, men så søkte jeg på vanlig måte som alle andre, svarer Ruud.

Han innrømmer at det spennende og vil bli en ny erfaring å nå gå fra universitetssektoren til instituttsektoren. Men han bytter ikke beite fullstendig.

— I samråd med styreleder har jeg fått lov til å videreføre prosjektene jeg har gående ved UiT, både ved Hylleraas-senteret (et senter for fremragende forskning, journ. anm.) og et FRIPRO-prosjekt jeg fikk tildelt i forrige runde. Og at jeg dermed beholder en liten stilling ved UiT, sier Ruud.

Han er likevel ydmyk for at jobben som administrerende direktør ved FFI minst er en fulltidsjobben og at den innsatsen skal legges ned.

Alle gode ting er tre

Den tidligere prorektoren søkte i fjor både på stillingen som rektor ved UiT og jobben som administrerende direktør ved Forskningsrådet, som ble lyst omtrent samtidig.

— Kan man si da at alle gode ting er tre?

— Hehe, ja, man kan vel kanskje si det i dette tilfellet, sier Ruud.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

— Er det trist at du etterhvert bytter ut faget med mer administrative oppgaver?

— Ja, det er trist. Men jeg tok den beslutningen om at dette var en aktuell karriereveg da jeg søkte på jobben i Forskningsrådet. Jeg er spent og gleder meg til å ta fatt på utfordringene ved FFI. Jeg håper også at det kanskje kan være slik at fagprofilen min kanskje kan passe i noen forskningsprosjekter internt ved FFI, sier Ruud.

Etterhvert vil Ruud være på flyttefot fra Tromsø og kommer i så måte nærmere sin hjemby Fredrikstad. Hovedbase for jobben vil være i Lillestrøm, hvor FFI har sine kontorer.

Faktisk gjorde Ruud deler av sin militærtjeneste hos Forsvarets forskningsinstitutt.

— Kjent forskningsprofil

Styreleder ved FFI, Aslak Tveito, er glad for signeringen.

— I Kenneth Ruud får FFI en direktør som er en kjent forskningsprofil. Han er en veldig dyktig forsker og forskningsleder med et omfattende kontaktnett i norsk og internasjonal akademia, sier FFIs styreleder Aslak Tveito i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS