Avtroppende Schibsted-topp, Tina Stiegler, er en av dem som går inn i det nye styret i Khrono. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix

Her er styret i nye Khrono

Nytt styre. Avtroppende Schibsted-topp, Tina Stiegler, blir en del av det nye Khrono-styret som skal ledes av assisterende direktør ved Universitetet i Bergen, Tore Tungodden.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Åtte universiteter og en høgskole har fra januar i år gått sammen om en felles finansiering av Khrono for å videreutvikle avisen. Målet er at Khrono skal bli en enda tydeligere nasjonal kunnskapsavis for universitets- og høgskolesektoren.

25. januar i år ble en samarbeidsavtale signert mellom OsloMet, Universitetet i Bergen, UiT Norges arktiske universitet, Høgskulen på Vestlandet, Universitetet i Oslo, Universitetet i Stavanger, Universitetet i Agder, Universitetet i Sørøst-Norge og NTNU.

Khrono skal bli for kunnskapssektoren det Dagens Næringsliv er for næringslivet og Nationen er for landbruk og distriktene.

Tove Lie

Styret klart

Sist uke ble også nytt styre i avisen klart, bare en representant for studentene mangler, og den skal oppnevnes av Norsk studentorganisasjon (NSO) 14. februar.

Styret har ni medlemmer og er oppnevnt etter forslag fra de ulike institusjonene. Minst fire av dem skal ifølge avtalen ha god kunnskap om mediebedrifter eller redaksjonell kompetanse.

Tore Tungodden, assisterende universitetsdirektør ved Universitetet i Bergen og ny styreleder i Khrono. Foto: Runhold Heggem

Styreleder er Tore Tungodden. Han er medieviter og har vært ansatt som assisterende direktør ved Universitetet i Bergen siden 2015.

Returnerer til sektoren

Avtroppende Schibsted-topp, Tina Stiegler, går også inn i det nye Khrono-styret. Hun har vært sjef for Next Media, med ansvar for Schibsteds digitale vekst- og gründerselskaper. Hun slutter i Schibsted i løpet av februar, etter 17 år i konsernet.

— Innledningsvis ser jeg frem til å få tak på og forstå bedre utfordringene Khrono står overfor, sier Stiegler til Khrono, og fortsetter:

— Det er åpenbart gjort mye bra arbeid her, men nå skal man inn i en ny fase og det blir spennende. Det er også personlig gøy fordi jeg har vært såpass lenge borte fra sektoren - jeg har tidligere frilanset i sektoren, så det blir gøy å komme tilbake til denne type virksomhet og produkt, sier hun.

Linda Vaeng-Sæbbe, er journalist i Nordlys i Tromsø. Hun har jobbet i Nordlys siden 1994 som nyhetsredaktør, næringslivsredaktør og journalist innen næringslivsfeltet. Hun har en periode også være kommunikasjonsdirektør i iTromsø næringsforening.

Steen Steensen, har også vært med i tidligere Khrono-styrer. Han er tidligere journalist, nå medieprofessor og leder av OsloMets journalistutdanning.

Espen Reiss Mathisen er førstelektor ved Institutt for medie- og samfunnsfag ved Universitetet i Stavanger (UiS).

Berit Karseth er professor ved Institutt for pedagogikk ved Universitetet i Oslo.

Hanne Sørgjerd er jurist og seniorrådgiver i avdeling for virksomhetsstyring, ved NTNU.

Morten Hald er professor i geovitenskap og tidligere dekan ved Fakultet for naturvitenskap og teknologi ved UiT Norges arktiske universitet.

Kunnskapsavisen

Khrono-redaktør Tove Lie. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Redaktør Tove Lie, redaksjonen og tidligere styrer har siden 2015 jobbet for at Khrono skulle få flere ressurser for å kunne få til en større satsing på en nasjonal avis for kunnskapssektoren.

— Khrono skal bli for kunnskapssektoren det Dagens Næringsliv er for næringslivet og Nationen er for landbruk og distriktene, har redaktør Lie sagt flere ganger. Fra 1. mars er også Tove Lie redaktør for Universitetet i Bergens avis, På Høyden, som skal samlokaliseres med en ny Khrono-redaksjon i Media City i Bergen.

Redaksjonen sentralt i Oslo skal også styrkes og etter planen skal det åpnes et Khrono-kontor i Brüssel hvor en medarbeider skal sørge for internasjonalt stoff om høyere utdanning.

Organisasjonsmodell utredes

Det nye Khrono-styret er oppnevnt for ett år. I samme periode skal det utredes en ny organisasjonsmodell for avisen, der Khrono skal etableres som en selvstendig enhet. Denne etableringen skal etter planen skje fra 2022. Partene er åpne for at flere interessenter kan gå inn i avissamarbeidet underveis.

Se også: Avtalen mellom institusjonene

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS