Til minne

Kirsti Lyngvær Engelien (1970-2022)

Tidligere nestleder i UHR-lærerutdanning og utdanningsleder på Universitetet i Oslo (UiO) Kirsti Lyngvær Engelien døde 15. november, 52 år gammel.

En klippe. Den rikker seg ikke. En stødig grunn for beina, som viser deg fargerik utsikt og uendelige muligheter.

Kirsti Lyngvær Engelien døde 15. november, 52 år gammel. Hun var nestleder i UHR-lærerutdanning og tidligere utdanningsleder på UiO.

Når du står på en klippe kan du våge å tenke at det du håper er mulig. Du er trygg og utfordra samtidig. Klippen spiller på lag med omgivelsene, deg og mulighetene som ligger foran.

Kirsti Lyngvær Engelien var en klippe. Tirsdag 15. november døde hun.

Lærerutdanningene har mistet et av sine klokeste hoder, studentene har mistet en omsorgsperson, og inspirasjon. Vi har fremdeles minnet av ei som aldri gav seg på vegne av utdanningene våre.

I møte med erfaring, makt, kunnskap og komplisert materie kan det være krevende å være unge mennesker, og å representere mange. Kirsti møtte oss med moderlig omsorg, lyttende ører og et blikk for våre perspektiver.

Når vi ser tilbake på vår tid som representanter for lærerstudentene, står Kirsti igjen som en klippe. Kirsti var klok og nytenkende. Hun evnet å se fortid, samtid og fremtid for å finne de beste løsningene. Hun var ikke på jobb for seg selv, men for oss alle, og ikke minst for at det vi alle brant aller mest for: at skolen og barnehagen vår skal være til det beste for barna og elevene.

Kirsti lærte oss at vi må tenke sammen for å finne de beste løsningene for lærerutdanningene våre, slik at de som er studenter skal få de beste utdanningene. Kirsti var nysgjerrig på ideene våre og hun viste oss tillit. I møte med Kirsti var vi aldri redusert til studenten, men løftet som eksperten.

Kirsti visste at ingen av oss finner de gode løsningene alene, hun viste oss at ørene våre er vårt viktigste verktøy. Når vi lytter til hverandre, og spiller på lag, dukker de beste løsningene opp. Kirsti var en klippe, vi er takknemlige for den hun var for oss, for medstudentene våre, og for lærerutdanningene.

Våre varmeste tanker og kondolanser går til Kirsti sin familie, mann og barn.

Silje Marie Bentzen, Hedda Eia Vestad, Frank Aleksander Bræin og Elise Håkull Klungtveit – tidligere ledere for Pedagogstudentene i Utdanningsforbundet

Powered by Labrador CMS