Debatt johannes skaar

Kjære Norges forskningsråd, jeg søker herved om lønnsmidler

Det blir ikke dristig forskning av å kreve "detaljert beskrivelse av innholdet i arbeidspakker, hvordan arbeidspakkene vekselvirker, milepæler og hvordan ressursene skal allokeres i pakkene", mener fysikkprofessor Johannes Skaar.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne teksten er et debatt­inn­legg. Inn­holdet i teksten uttrykker forfatterens egen mening.

Jeg søker herved om lønnsmidler til en PhD-student og en postdoktor: Når jeg setter meg ned og leser og tenker, får jeg alltid hauger av ideer, kanskje åtte dårlige og to gode. Jeg ønsker å forfølge de to gode ideene. Da dukker det helt sikkert opp både uventede problemer, resultater og nye spørsmål. Kanskje blir det de nye spørsmålene jeg bruker mest tid på. Jeg ønsker å ha med meg to av Norges aller skarpeste unge, som er veldig motiverte for å jobbe med meg. Temaet er fundamentale spørsmål i kvantefysikk. Disse har et stort potensiale for kvanteinformasjons-teknologi i framtiden.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Jeg har gjort mye tidligere, og kan vise til publikasjoner og interesse fra andre forskere og media. Det beste jeg har fått til, har oppstått fra en salig blanding av ville spørsmål og ideer, og hard og konsentrert jobbing, med utgangspunkt i nysgjerrighet. Dette er slik jeg ønsker å jobbe.

Nei, sier dere?? Jeg må gjerne søke på "Forskerprosjekt for fornyelse / banebrytende forskning", men det kreves detaljert beskrivelse av innholdet i arbeidspakker, hvordan arbeidspakkene vekselvirker, milepæler og i detalj hvordan ressursene skal allokeres i pakkene. Jeg må også få klart fram akkurat hvilke anvendelser våre resultater vil lede til, og i detalj hvilke resultater som vi vil formidle som populærvitenskap. Glem fundamental forskning, innse at søknad-skriveprosessen har blitt profesjonalisert og spill med systemet. Heldigvis fins det eksterne firmaer (=parasitter på systemet) som kan hjelpe meg å få på plass hvite løgner.

Den er grei. Jeg kan skrive en slik søknad. Jeg kan finne en problemstilling som egner seg. Jeg var med på en slik for noen år siden, og den fikk penger. Planen ble fulgt, milepælene overholdt, og publikasjonene ble skrevet. Overskriftene inneholdt moteriktige ord, men det kan nok tenkes resultatene glemmes etter hvert. Men ok, da går jeg for en slik søknad. De to skarpe unge vil ikke være med på dette, men det går helt fint, de får sikkert tilbud om jobb i utlandet.

Powered by Labrador CMS