Tusenvis av studenter og skoleelever streiket og demonstrerte i Bergen torsdag, og aksjonen er bare den første av flere klimaaksjoner. Fredag 22. mars er det landsomfattende aksjoner. Foto: Silje Katrine Robinson

I morgen står vi skulder ved skulder

Klimastreik. Jeg håper at vi i morgen står skulder ved skulder, både professorer, nåværende og fremtidige studenter for å vise at vi tar forskningen og fremtiden vår på alvor.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klimaendringene er vår tids største utfordring, og en samlet forskningsverden peker på katastrofale konsekvenser dersom vi ikke klarer å holde oppvarmingen under 1,5° C. FNs klimapanel, IPCC, sier vi må redusere utslippene med 45 % innen 2030, basert på 2010-nivå for å nå dette målet. På tross av dette fortsetter utslippene av klimagasser å øke.

Som studenter ved landets fremste kunnskapsinstitusjoner bør vi aktivt jobbe for å dytte institusjonene i en mer bærekraftig retning.

Susann Andora Biseth-Michelsen

Som studenter ved landets fremste kunnskapsinstitusjoner bør vi aktivt jobbe for å dytte institusjonene i en mer bærekraftig retning. Sammen med utdanningsinstitusjonene må vi jobbe for å imøtekomme morgendagens utfordringer gjennom bærekraftig drift, bærekraftig forskning og bærekraftig utdanning.

Det er gjennom søken etter sannhet, ekspertise på alle fagfelt og en etisk forpliktelse om å nå bærekraftsmålene at vi kan snu den negative utviklingen vi ser i samfunnet. Utdanningsinstitusjonene har et ansvar for å utdanne studenter som tenker på de store spørsmålene. Det er mennesker med høyere utdanning som er årsaken til mange av de menneskeskapte problemene, men det er også mennesker med høyere utdanning som sitter på løsningene.

Jeg håper derfor at vi i morgen står skulder ved skulder, både professorer, nåværende og fremtidige studenter for å vise at vi tar forskningen og fremtiden vår på alvor. Vi sees på Eidsvolls plass!

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS