rettssak

Krever over 5,5 millioner kroner i erstatning fra UiT

Tromsø Havn og UiT Norges arktiske universitet møtes i retten neste uke.

UiT Norges arktiske universitet saksøkes av Tromsø Havn etter at de trakk seg fra en avtale.
Publisert

Tromsø havn krever over 5,5 millioner kroner i erstatning fra UiT Norges arktiske universitet. Det skriver nettavisen Nord24.

Bakgrunnen for det som nå er blitt et søkmål er byggeplaner fra 2019, som iTromsø først omtalte. Da skulle Tromsø Havn gå i gang med utbygging for 215 millioner kroner på Tromsøyna. En del av byggeplanene var å bygge en forskningsflåtebase for forskningsskipet «Kronprins Haakon» Der var UiT med i forhandlingene, som en av de som bruker skipet mest. Tromsø Havn og Tromsø kommune mener så at universitetet trakk seg fra forhandlingene, som er bakgrunnen for erstatningskravet, skriver samme avis.

Kalles klanderverdig

Nord24 har fått innsyn i sluttinnleggene til begge parter i rettsaken som starter 6. april i Nord-Troms og Senja tingrett. Ifølge avisen beskriver kommuneadvokat Jørgen Aas Eide i Tromsø kommune opptreden til staten og UiT som klanderverdig.

«Tromsø kommune vil gjøre gjeldende at staten v/UiT har opptrådt klanderverdig på flere stadier av forhandlingene», skriver han.

Ifølge samme mann skal partene har forhandlet i to år. Det var snakk om en leieavtale mellom Tromsø Havn og UiT. I ettertid viste det seg at førstnevnte pådro seg store kostnader under forhandlingene, som altså til slutt endte med at UiT trakk seg.

Avvises blankt

Regjeringsadvokat Simen Hammersvik representerer UiT og staten i saken. I sluttinnlegget avviser han kravet fra kommunen, skriver Nord24.

«Tromsø Havn har på egen regning og risiko pådro seg store kostnader selv om avtale ikke var inngått», skriver Hammersvik blant annet i sluttinnlegget.

Det er satt av tre dager i Nord-Troms og Senja tingrett til hovedforhandlingen mellom partene. Rettsaken starter onsdag 6. april.

Powered by Labrador CMS