Ny jobb

Kristin blir Khronos nye journalist i Brussel

Kristin Jonassen Nordby er ansatt som Khronos nye Europa-reporter.

Kvinne med brunt løst halvlangt hår i olajakke og nakne trær og snø i bakgrunnen.
Kristin Jonassen Nordby blir Khronos nye journalist, stasjonert i Brussel fra 1.august 2024.
Publisert Oppdatert

— Brussel er et godt utgangspunkt for å dekke utviklingen i Europa og resten av verden når der gjelder forskning og høyere utdanning, sier Kristin Jonassen Nordby. 

Fra 1. august vil hun være på plass på Khronos kontor i Brussel og bidra inn i avisen med internasjonalt stoff fra Europa, Norden og verden for øvrig. Hun overtar jobben etter Espen Løkeland-Stai som sluttet ved nyttår.

— Jeg ser fram til å formidle nyheter, reportasjer og analyser som Khronos internasjonale stringer. Dette er et spesielt spennende tidspunkt å dekke internasjonale nyheter innen akademia. Stramme budsjetter, politisk polarisering, kunstig intelligens og kanselleringskultur påvirker og endrer sektoren. I sommer er det valg i Europaparlamentet. Det blir spennende å se om de mest populistiske partiene vinner frem og hvordan det i så fall vil påvirke finansieringen og vilkårene for akademia, sier hun. 

Kapre nye lesere

Kristin Jonassen Nordby (42) er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo og snakker engelsk og fransk flytende etter flere utenlandsopphold. 

Hun har en allsidig mediebakgrunn og har jobbet med journalistikk, kommunikasjon og ledelse de siste 20 årene. 

Som journalist og nyhetsleder i Aftenposten, VG, ulike lokalaviser og Universitas, har hun jobbet med økonomi, utdanning- og arbeidslivsstoff, innenriks, politikk, kultur og utenriks. De siste årene har hun jobbet i Redd Barna og Barne- og familieetaten i Oslo kommune med strategisk kommunikasjon blant annet.

— Jeg ønsker å bidra til å bringe de internasjonale sakene hjem til Khronos lesere og har selvfølgelig som ambisjon å være med på å kapre nye lesere til avisen, sier hun. 

Videreutvikle internasjonalt stoff

Redaktør Tove Lie i Khrono er svært glad for å få Kristin Jonassen Nordby på Khrono-laget. 

— Espen Løkeland-Stai og Khrono har drevet journalistisk nybrottsarbeid med å bygge opp en utenriksjournalistikk på akademia. Og nå gleder jeg meg til at Kristin, sammen med oss andre, skal videreutvikle den internasjonale redaksjonelle dekningen vår. Jeg mener det er et viktig stoffområde som jeg vet mange av leserne våre setter stor pris på, sier redaktøren. 

— Vi har hatt Brusselkontor siden 2019, og nå fortsetter vi satsingen. Så dette blir gøy, sier Tove Lie.

Powered by Labrador CMS