Ny direktør

Kristin Vinje blir ny Nokut-direktør

Forlater Høyskolen Kristiania etter bare ett år, for å lede Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen.

Kristin Vinje (H) på Forskningspolitisk seminar.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Styret i Nokut ansatte torsdag formiddag Kristin Vinje som ny administrerende direktør. Vinje kommer fra stillingen som dekan ved avdeling for helsevitenskap ved Høyskolen Kristiania.

Fakta

Nokut

  • Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen - Nokut - har hatt Terje Mørland som toppsjef i 12 år.
  • Nå går straks hans andre åremålsperiode ut, og i juni forlater han Nokut til fordel for Unit.
  • Direktørjobben ble lyst ut, og fristen for å søke var 30. april. Ansettelse skjer i styret 11. juni.
  • NOKUTs samfunnsoppdrag, oppgaver og faglige uavhengighet er definert i universitets- og høyskoleloven og nærmere spesifisert i forskrifter.
  • Nokuts egen strategi for 2020–2025 gir føringer for hvordan de prioriterer ressursene sine.
  • I tillegg utfører Nokut tilsyns- og forvaltningsoppgaver etter delegasjon fra departementet.
  • Styret er øverste beslutningsorgan, styreleder er Lise Iversen Kulbrandstad.
  • Nokut har rundt 150 ansatte og holder til på Lysaker i Bærum kommune.

Kilde: Nokut.no

— I Kristin Vinje får Nokut en dyktig og strategisk leder med bred ledererfaring fra høyere utdanning, forvaltning, næringsliv og politikk. Dette har gitt henne god kjennskap til både universitets- og høyskolesektoren og fagskolesektoren. Jeg er veldig glad for at hun har takket ja til å ta på seg denne viktige jobben og ser fram til samarbeidet, sier styreleder i Nokut, Lise Iversen Kulbrandstad.

Vinje var en av fire søkere som fikk holde sitt navn unntatt offentlighet i søkeprosessen.

Hun overtar etter dagens direktør, Terje Mørland, 1. september. Mørland har gjort seg ferdig med to åremålsperioder på seks år hver, og er klar for å starte i ny jobb som avdelingsdirektør hos Unit, Direktoratet for IKT og fellestjenester i høyere utdanning og forskning.

Bytter jobb igjen

Vinje har jobbet som visedekan for innovasjon og samfunnskontakt ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved UiO. Siden 1. august i fjor har hun vært dekan ved Høyskolen Kristiania.

Kristin Vinje søkte flere jobber mens hun jobbet ved UiO. Hun sto på søkerlisten til universitetsdirektørstillingen ved Universitetet i Oslo og også en av søkerne til direktørstillingen i utdanningsetaten i Oslo kommune etter Astrid Søgnen. Men nådde ikke opp i disse.

Fra 2013–2017 var hun innvalgt på Stortinget fra Høyre, hvor hun satt i Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen, og fra 2009 til 2013 var hun finansbyråd i Oslo.

– Jeg er svært glad for denne muligheten og ser frem til å bruke erfaringen min fra ulike organisasjoner i min nye rolle som leder for Nokut. Jeg synes det er både spennende og meningsfylt å få anledning til å lede og videreutvikle Nokut, som er en viktig aktør nasjonalt og internasjonalt i arbeidet med å sikre og fremme kvalitet i utdanning og kompetanse, sier Kristin Vinje i en pressemelding fra Nokut.

19 søkere

Det var 19 søkere til stillingen, blant dem tilsynsdirektør Øystein Lund.

Les også:

Blant søkerne til stillingen var også tidligere stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet og nåværende leder for Simula-skolen, Marianne Aasen og avdelingsdirektør for virksomhetsstyring i Kulturrådet, Harald Botha (47) fra Oslo. HMSK-sjef i entreprenørfirmaet Caverion, Neda Maria Kaizumi (43) fra Lørenskog, seniorkonsulent ved studieadministrasjonen ved Politihøgskolen, Edel Kristin Zettel (49) fra Skien, og nasjonal salgssjef i Adecco, Cecilie Rochstad (38) fra Oslo, søkte også på stillingen.

Khrono oppdaterer saken.

Powered by Labrador CMS