studentpolitikk

Krumsvik trekker seg som studentleder i Bergen

Et dramatisk studentparlamentsmøte i Bergen endte med at leder Sandra Krumsvik trakk seg sent mandag kveld.

Dette bildet er fra da arbeidsutvalget skulle i gang med vervene sine i fjor hørst. Bak: Sandra Krumsvik og Kristoffer Eik. Fremme: Martine Jordana Baarholm og Petter Morland.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 22-tiden mandag kveld, etter at studentparlamentsmøtet ved Universitetet i Bergen (UiB) hadde vart i fem timer, ble det kjent at leder Sandra Krumsvik trekker seg.

«Sandra Amalie Lid Krumsvik har i kveld trukket seg som leder av studentparlamentet ved UiB. Martine Jordana Baarholm er konstituert som fungerende leder» heter det i en pressemelding som ble sendt ut like etter klokken 22.30.

Som Khrono har skrevet, ble det ved møtets start fremmet et mistillitsforslag mot Krumsvik. Det ble også fremmet samme type forslag mot Kristoffer Eik, som også sitter i arbeidsutvalget.

Dette forslaget ble trukket.

Lang debatt

Baarholm forteller til Khrono sent mandag kveld at Krumsvik valgte å trekke seg før mistillitsforslaget ble votert over. Deretter vedtok parlamentet at de ikke ønsket å votere over mistillitsforslaget mot Eik.

Studentparlamentet brukte først om lag en og en halv time på å diskutere om det var i samsvar med statuttene å ta mistillitssakene inn på dagsorden. Deretter ble altså saken debattert i over to timer.

— Hva var det som tok så lang tid?

— Det var viktig med en grundig gjennomgang, sier Baarholm.

Hun ønsker ikke å kommentere mer av innholdet i saken.

Nytt arbeidsutvalg skal etter planen velges i mai.

— Det viktigste nå er å se fremover og få en god overlapp med nytt arbeidsutvalg, sier Baarholm.

Valgkampvideo

Bakgrunnen for mistillitsforslaget er den nylig gjennomførte valgkampen ved UiB. Som Khrono har skrevet, stilte Krumsvik og Eik til valg som styrerepresentanter i universitetsstyret, mot blant andre Gard Johanson og Cora Møller Jensen, som har disse vervene i dag.

De to sittende kandidatene ble gjenvalgt.

Opsahl sier at noe av bakgrunnen for mistillitsforslaget også er håndteringen av video-saken i ettertid, og at valgkamparbeidet har gått ut over vanlig arbeid i arbeidsutvalget.

— Det er blant annet møter som er blitt utsatt, sier Opsahl.

Arbeidsutvalgets fire medlemmer er studentpolitikere på heltid ett år. I tillegg til Krumsvik og Eik, sitter Martine Baarholm og Petter Morland i AU dette studieåret.

I en video på Facebook fremstilte Krumsvik og Eik det som at Johanson var for ansatt rektor - noe som ikke stemmer. Videoen ble fjernet, og Krumsvik sa til Khrono at budskapet kom feil ut.

— Når man er valgt, må man være seg dobbeltrollen bevisst. Dette gjelder særlig leder, sa Venstrealliansens førstekandidat Augusta Moen Opsahl til Khrono før møtet.

— Som valgte representanter er man avhengig av tillit.

I mai må parlamentet også trolig ha et nytt møte, den eneste av de ordinære sakene på mandagens sakskart som ble behandlet, var saken om årsregnskap.

Det lyktes ikke Khrono å få en kommentar fra avgåtte Krumsvik mandag kveld.

Powered by Labrador CMS